“Δεν νομίζω πάντως ότι αυτός ο απολογισμός έχει κανένα ενδιαφέρον, ούτε για εμάς, ούτε και για τους Δημότες μας”

“Δεν νομίζω πάντως ότι αυτός ο απολογισμός έχει κανένα ενδιαφέρον, ούτε για εμάς, ούτε και για τους Δημότες μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων  ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ιλίου Μπάμπης Καούκης στο δημοτικό συμβούλιο της 28/9/17 για την έγκριση ή μη του απολογισμού των αποτελεσμάτων χρήσης 2016, για να συνεχίσει λέγοντας : “Είναι απλώς μια υποχρέωση όλων των Δήμων που πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν. Είναι θέματα που τα έχουμε εξαντλήσει σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια”

Ωστόσο έθεσε τα ερωτήματα σχετικά  με το πόσες είναι οι ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις , από ποιες φορολογικές χρήσεις προέρχονται τα χρέη των οφειλετών προς το Δήμο και αν υπάρχουν καταστάσεις Απογραφής για τα προϊόντα και αγαθά που αγόρασε ο Δήμος .

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Μπάμπη Καούκη

΄΄Κάθε χρόνο είμαστε θεατές στο ίδιο έργο και κάθε χρόνο λέμε περίπου τα ίδια όλοι μας.

Κάτι πρέπει να μας πείτε.

Εντάξει σας ακούμε και σας λέμε ότι εμείς δεν είμαστε μηδενιστές.

Πράγματι έχουν γίνει αρκετά έργα και δράσεις στο Δήμο μας.

Έργα και δράσεις που στήριξε και υπόδειξε και η Δημοτική Ισοπολιτεία για το καλό των πολιτών του Δήμου Ιλίου.

Δράσεις που θα έκαναν οι περισσότερες παρατάξεις εδώ στο Δ.Σ. δράσεις και έργα που κάνουν σχεδόν οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδος.

Δεν νομίζω πάντως ότι αυτός ο απολογισμός έχει κανένα ενδιαφέρον, ούτε για εμάς, ούτε και για τους Δημότες μας.

Είναι απλώς μια υποχρέωση όλων των Δήμων που πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν.

Είναι θέματα που τα έχουμε εξαντλήσει σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια και

Αφού δε μας λέει τίποτα γιατί στη παρούσα χρήση του 2016 εισπράχθηκε επιχορήγηση από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 764.000 ευρώ η οποία μέχρι στιγμής το 90% παραμένει αδιάθετη.

Αφού δεν ξέρουμε και δεν μας λέτε εάν έχει γίνει κάποιος τακτικός φορολογικός έλεγχος. Δηλαδή πόσες είναι οι ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις;;;;

Ούτε μας λέτε από ποιες φορολογικές χρήσεις προέρχονται τα χρέη των οφειλετών προς το Δήμο;;;

Ούτε εάν υπάρχουν καταστάσεις Απογραφής για τα προϊόντα και αγαθά που αγοράσαμε;; για τις οποίες δεν αναφέρονται καθόλου οι ορκωτοί λογιστές.

Εδώ μιλάμε απλά για μια έκθεση των ορκωτών λογιστών οι οποίοι όμως δεν μπαίνουν στην ουσία της πράξεως. Επιδερμικά κοιτούν μόνο εάν έγινε σωστά η μεταφορά των λογιστικών δεδομένων, δεδομένων που εσείς τους δίνεται.

Για ποιο λόγο έγιναν οι διαγωνισμοί, ή για ποιο λόγο βγήκαν άγονοι, ή για ποιο λόγο έγιναν οι αναθέσεις των έργων ιδέα δεν έχουν.

Ούτε κάνουν τακτικό φορολογικό έλεγχο σε βάθος χρόνου για να εξετάσουν τη ροή του χρήματος μεταξύ προμηθευτών και Δήμου ή εάν τα έργα που εκτελέστηκαν είναι σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν ή ακόμα εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Το μόνο δηλαδή που μας είπαν είναι ότι στο δειγματοληπτικό έλεγχο που έκαναν το 80% με 90% περίπου των οφειλετών προς τον Δήμο μας δεν τους βρήκαν και δεν τους απάντησαν και ότι βρήκαν να έχουμε ταμειακά διαθέσιμα 6,5 εκ. ευρώ, αλλά μας είπαν επίσης ότι έχουμε διεκδικήσεις από τρίτους προς το Δήμο 4,700 εκ. ευρώ και 2,100 σε δάνεια.

Άρα μια η άλλη.

Να μη ροκανίζω το χρόνο, εμείς θα απέχουμε γιατί είναι ανούσιος αυτός ο απολογισμός για τους δημότες του Ιλίου.

Οι Δημότες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα.΄΄