Όχι στις απολύσεις των συμβασιούχων-Σύσκεψη μαζικών φορέων στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Με το σύνθημα όχι στις απολύσεις των συμβασιούχων, η διοίκηση του δήμου Χαϊδαρίου και το σωματείο εργαζομένων , προσκαλούν σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς της πόλης ,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/6 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, για να συζητηθούν οι  μορφές δράσεων και κινητοποιήσεων που θα εμποδίσουν να υλοποιηθούν τα σχέδια για τις απολύσεις των εργαζόμενων συμβασιούχων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν η δημοτικά αρχή του Μιχάλη Σελέκου και το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο.

Συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης αναφέρει:

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου και το σωματείο εργαζόμενων του Δήμου μας, προσκαλούν όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε σύσκεψη με θέμα: «Ο συντονισμός της δράσης μας και η διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα»

Για ακόμα μια φορά η αδίστακτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα από κοινού συμφωνημένου με τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους, παίρνοντας τα εύσημα από τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τη συνέπεια που δείχνουν στην εφαρμογή του αντιλαϊκού ξεζουμίσματος.
Τα μέτρα που εφαρμόζει σαρώνουν τους πάντες!

Πριν λίγο καιρό ήταν οι «υπερβολικές» υψηλές συντάξεις των 800 και 1000 ευρώ που τις πετσόκοψε, αφού προηγούμενα χαράτσωσε κάθε λαϊκή κατοικία με τον ΕΝΦΙΑ.

Τώρα ήρθε η σειρά των Συμβασιούχων στους Δήμους που η άδικη και αντεργατική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τους πετά στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι στο Δήμο μας απολύονται 46 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τους 46 εργαζόμενους, αλλά κάθε Χαϊδαριώτη, κάθε εργαζόμενο, αφού ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις των συμβασιούχων, ενώ ταυτόχρονα απογυμνώνει μια ολόκληρη υπηρεσία τoυ Δήμου.

Οι επιπτώσεις αυτών των απολύσεων, θα γίνουν φανερές με την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας και τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, στη φροντίδα των δρόμων και των δημόσιων χώρων (πλατείες-ΚΑΠΗ-Πολιτιστικά και Αθλητικά Κέντρα-Σχολεία κτλ.)

Καλούμε όλους τους φορείς του Χαϊδαρίου, τα σωματεία εργατών και εργαζομένων, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τους εξωραϊστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους να δώσουν το παρόν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/6 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, για να συζητήσουμε για τις μορφές δράσεων και κινητοποιήσεων που θα εμποδίσουν να υλοποιηθούν τα σχέδια για τις απολύσεις των εργαζόμενων συμβασιούχων.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ