Λιάκος Ευάγγελος: “Σύντομα ο Ασπρόπυργος θα έχει ένα καινούριο Λύκειο”

“Σύντομα ο Ασπρόπυργος θα έχει ένα καινούριο Λύκειο”, δηλώνει ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασία Γκίκα για την αναγκαιότητα της επίσπευσης των εργασιών για την κατασκευή του 2ου Λυκείου Ασπροπύργου.

Η κ. Γκίκα ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τις Δημοτικές Αρχές της πόλης του Ασπρόπυργου καθώς και για την ανάγκη συντονισμού όλων εμπλεκόμενων φορέων.
Ο κ. Λιάκος πρότεινε στη Γενική Γραμματέα την σύγκλιση κοινής σύσκεψης του Υπουργείου Παιδείας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε, το Δήμο Ασπροπύργου, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την περάτωση του έργου.
Η κ. Γκίκα τον διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη.
Ο κ. Λιάκος μετά το πέρας της συνάντησής του με την κ. Γκίκα δήλωσε:
«Στον Ασπρόπυργο το πρόβλημα με το 1° Γενικό Λύκειο μετρά πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την στιγμή πάνω από 640 μαθητές στεγάζονται σε υποδομές με πολύ μικρότερη δυναμικότητα. Παρότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, τα παιδιά της πόλης μας εξακολουθούν να μας εκπλήσουν με την επίδοσή τους. Η ζωή μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν είχαμε ένα ακόμα Λύκειο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά οι δυσκολίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών τελειώνουν και σύντομα θα έχουμε ένα καινούριο σχολείο στην πόλη μας.»