Η Δημοτική “Ασημένια” Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μαζί με τον ερχομό της Άνοιξης, η Δημοτική “Ασημένια” Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στην αίθουσα “Δημήτριος Καλλιέρης” του Πνευματικού Κέντρου, η οποία ήταν κατάμεστη από τη συμμετοχή  Μαθητών αλλά και Ενηλίκων .

Τη βραδιά άνοιξαν οι καθηγήτριες του Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου, κ.κ. Αθανασία Καπρούλια καθηγήτρια πιάνου και Μαριλένα Μπεθάνη καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, οι οποίες με τις ερμηνείες τους, πάνω σε μελοποιημένη ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη, του Οδυσσέα Ελύτη  και του Γιάννη Ρίτσου προετοίμασαν το κοινό για τη μαγευτική βραδιά που ακολουθούσε.

Η συμμετοχή από μαθητές της πόλης και άλλες περιοχές ήταν εντυπωσιακή και αυτό ως γεγονός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, διότι υποδηλώνει πως η νεολαία έχει γερές βάσεις, σωστές υποδομές και πλούσιο εσωτερικό κόσμο γεμάτο ευαισθησίες. Με τις απαγγελίες των ποιημάτων τους εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα. Από την άλλη συμμετείχαν και πλήθος ενηλίκων, οι οποίοι είχαν το θάρρος  και την τόλμη να ανέβουν στο βήμα και να διαβάσουν τις ποιητικές τους δημιουργίες, ποιήματα που τους χαρακτηρίζουν και εκφράζουν τον ευαίσθητο εσωτερικό τους κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για τις υπέροχες ποιητικές δημιουργίες που παρουσίασαν και απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους  κ. Αντώνη Σαμιωτάκη,  Λογοτέχνη – Ποιητή και Κριτή Έργων Τέχνης, την κ. Ελένη Ηλία Συγγραφέα, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Νηπιαγωγό και τον κ. Δαυίδ Μπάκα, Φιλόλογο, Δάσκαλο, Ποιητή, Συγγραφέα και Φωτογράφο της Φύσης, όπου με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους εν δυνάμει ποιητές.

Την εκδήλωσή  τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μελέτιος Μπουραντάς και ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Ένα  μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε κάθε έναν συμμετέχοντα προσωπικά, ξεκινώντας από τη μικρή Ιωάννα Σαρρή που άνοιξε την όμορφη  βραδιά, τον κ. Τάσο Ηλία, την κ. Μαρία Πέστροβα  την κ. Τασία Μπρέμπου,  την κ. Αφροδίτη Πίνταρχα,  την κ. Βίκυ Μανουσάκη τη μαμά της μικρής Ιωάννας, τον κ. Ευάγγελο Γαζή, τη μαθήτρια Λυκείου  Μαρία Κουιμτσίδη,    την Αιμιλία  Χότζα,    την Βικτωρία Μάτσου,  την Αρσέλα Ζάτσε,    τη Χαρά Σοφιανίδου,    την Κατερίνα Πίνη,     τη Μαρία Σιδηροπούλου, την Γεωργία Καραμπουλάτ,    την Νίκη  Γυμνασίου,  και τον μαθητή του ΕΠΑΛ  Γιώργο Ευαγγελάτο.  Επίσης, να ευχαριστήσουμε τη Φιλόλογο – Καθηγήτρια κ. Αθανασία  Μυλωνά, που με τη συμβολή της πραγματοποιήθηκε αυτή η όμορφη βραδιά.