Τον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό στο Μαρκόπουλο εγκαινίασε η Ρένα Δούρου

Τον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό στο Μαρκόπουλο εγκαινίασε η Ρένα Δούρου , η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της επισήμανε πως είναι μια «ημέρα γιορτής που καταδεικνύει καταρχήν την ανάγκη συνεργασίας Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια συνεργασία που οφείλει να είναι αποτελεσματική, προς όφελος των πολιτών».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει με συνέπεια επιλέξει τη συνέργεια με τους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων καθώς ήδη πριν από την επίσημη ανάληψη της ευθύνης της Διοίκησης, είχαμε τονίσει τη σημασία της ανάγκης για ισότιμη σχέση μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας. Και το πράττουμε αυτό στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης για μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας».

Η ίδια ευχήθηκε το έργο αυτό που ξεκίνησε από το 2011, να «είναι το τελευταίο που ολοκληρώνεται με καθυστέρηση τόσων ετών».

Ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής – το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και ολοκληρώθηκε με συνολική δημόσια δαπάνη 1.599.625,79 ευρώ και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 799.350,88 ευρώ.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο, μπορεί να φιλοξενήσει 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 7 βρέφη και 38 νήπια.

Την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος , ενώ στην τελετή των εγκαινίων  παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Σπύρος Πάντζας, Ιωάννα Τσούπρα, Στέλιος Κοροβέσης και Πάρης Ευαγγελίου.