Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προκειμένου να συμμετάσχει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στην ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο κ. Καμίνης θα παρέμβει με ομιλία του στην έναρξη της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με θέμα «Η κατάσταση της Ένωσης: η άποψη των περιφερειών και των πόλεων».

Την ίδια ημέρα η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Urban Innovative Actions» που από το 2016 βραβεύει προγράμματα που ξεχωρίζουν για την κοινωνική τους καινοτομία, θα ανακοινώσει τον φετινό νικητή. Η πρόταση του δήμου Αθηναίων έχει προκριθεί στην τελική φάση της διαδικασίας και έχει ως αντικείμενό της την ένταξη του προσφυγικού πληθυσμού. Κατατέθηκε από την αντιδημαρχία για την Κοινωνία των Πολιτών και την Καινοτομία, σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους. Η πρόταση της Αθήνας έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερες από 200 προτάσεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα έχει επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση που διοργανώνει το δίκτυο Ελλήνων που ζουν στις Βρυξέλλες, «ΑΡΓΩ».