Το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας επισκέφθηκαν 40 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Λονδίνου

Το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας επισκέφθηκαν 40 δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και αντήλλαξαν απόψεις και τεχνογνωσία για τη δημοτική διαχείριση των πόλεων.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τους Βρετανούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το έργο που επιτελείται στο δήμο, με έμφαση στις δομές κοινωνικής προστασίας, τις κοιτίδες επιχειρηματικότητας, καθώς και τη στρατηγική για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

 

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι απαραίτητη συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι να εξευρεθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που εμπεριέχει. «Για να διαχειριστούμε την κρίση και να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές προκλήσεις έπρεπε να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια, να έχουμε διεθνή προσανατολισμό και να συμμετέχουμε στα δίκτυα πόλεων» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των συνεργασιών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε εκτενώς στη documenta14, το μεγάλο διεθνές πολιτιστικό γεγονός που ξεκινά σε λίγες μέρες στην Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την σταθερά ανοδική πορεία που καταγράφεται στις αφίξεις τουριστών στην Αθήνα.