Τι περιμένει ο Δήμος Ιλίου για να ανοίξει τις Παιδικές Χαρές; – Ανακοίνωση από την Αλληλέγγυα πόλη

Με το ερώτημα : Τι περιμένει ο Δήμος Ιλίου για να ανοίξει τις Παιδικές Χαρές; η δημοτική παράταξη Αλληλέγγυα πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα με την παρακάτω ανακοίνωση που ακολουθεί

Η Εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με βάση την οποία εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των δήμων η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών, δεν αφήνει και πολλά ερωτήματα.

Οι Δήμοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες πολλοί Δήμοι στην Αττική (Δήμος Αθηναίων, Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κλπ) έλαβαν την απόφαση και άνοιξαν τις παιδικές τους χαρές.

Αναρωτιόμαστε τι περιμένει ο Δήμος Ιλίου και δεν εφαρμόζει και στην πόλη μας μία ανάλογη απόφαση.

Με δεδομένο ότι εδώ και μέρες έχει ανοίξει η εστίαση, τα σχολεία, σχεδόν τα πάντα επαναλειτουργούν στην πόλη, έχουν αρθεί σχεδόν όλοι οι περιορισμοί, προκαλούνται ερωτηματικά για την επιμονή (ή απλά την αδιαφορία) της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών.

Ας αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του, ας εφαρμόσει πιστά τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που απαιτούνται, ας προχωρήσει σε τακτικούς εκτεταμένους καθαρισμούς και απολυμάνσεις και ας ανοίξει επιτέλους τις παιδικές χαρές!
Με την ευκαιρία, τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι πολλές από τις παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου είναι σε άσχημη κατάσταση και τα παράπονα των πολιτών είναι συνεχή και έντονα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κομμάτι της καθαριότητας.

Θυμίζουμε προηγούμενη δημόσια παρέμβαση της Αλληλέγγυας Πόλης σχετικά με την κατάσταση της παιδικής χαράς του Άλσους (http://www.allileggya-poli.gr/?p=7300).

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς για παιδικές χαρές αφημένες στην τύχη τους, παιδικές χαρές γεμάτες ακαθαρσίες και σκουπίδια, παιδικές χαρές που έχουν πολύ καιρό να συντηρηθούν. Διαμαρτύρονται έντονα και έχουν δίκιο κ. Δήμαρχε.

Επιτέλους, αφήστε την επικοινωνία και ασχοληθείτε με τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων του Ιλίου.