«Έγινε ευρεία δημόσια συζήτηση για τη μεταρρύθμιση – Ώρα να περάσουμε στην υλοποίηση»

«Έγινε ευρεία δημόσια συζήτηση για τη μεταρρύθμιση – Ώρα να περάσουμε στην υλοποίηση» υπογράμμισε από την Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης , αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα , σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία εκπροσώπων όλων των Δήμων της περιοχής, μίλησε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΥΠΕΣ παρουσίασε τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο – «την εμβάθυνση», όπως  είπε, «της δημοκρατίας και την ενίσχυση της ουσιαστικής και άμεσης συμμετοχής των πολιτών, την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ ως διοικητικών δομών και την ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας των πολιτών προς τους ΟΤΑ, τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και ευρωστίας των ΟΤΑ και, τέλος, την ενίσχυση του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών στην αναπτυξιακή διαδικασία στο πλαίσιο του εθνικού στόχου της δίκαιης ανάπτυξης».

Σε ό,τι δε αφορά το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης, ο Κ. Πουλάκης τόνισε : «Η Επιτροπή του ΥΠΕΣ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος, κατέθεσε ένα εκτενές πόρισμα, στη βάση των γενικών κατευθύνσεων που είχαν δοθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, το οποίο από την 1η Μαρτίου του 2017, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχει δοθεί στη δημοσιότητα και έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρείας δημόσιας συζήτησης.Έχει έρθει όμως πια η στιγμή να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης».