Γ. Καμίνης στην ΚΕΔΕ: «Δεν θα προσυπογράψω τη διάλυση των δήμων»

«Δεν θα προσυπογράψω τη διάλυση των δήμων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

“Η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση προκειμένου να εξασφαλίσει, μετά τις βουλευτικές εκλογές, χρήσιμα για εκείνη «αναχώματα»”, υπογράμμισε  ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ αναφερόμενος  στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι «άλλο η εκπροσώπηση, άλλο η κυβερνησιμότητα», επισημαίνοντας ότι «την ώρα που οι δήμοι κρατούν όρθια την κοινωνία, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει πίσω της η κεντρική διοίκηση, η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αναλογική εκλογή, επιδιώκει να καταδικάσει σε ακυβερνησία και την αυτοδιοίκηση».  

«Αντί να ασχολούνται με τα εκλογικά συστήματα, ας ασχοληθούν με την πολιτική πρόνοιας για τους άστεγους και τους εξαρτημένους από ουσίες, καθώς και την καταπολέμηση της διακίνησης και του εμπορίου ναρκωτικών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σε απόσταση 100 μέτρων από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ κυκλοφορούν ανενόχλητοι έμποροι ναρκωτικών.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο στο τρίπτυχο «αυτοτελής χρηματοδότηση – κανονιστικές αρμοδιότητες – νέα καθήκοντα», προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενηλικιωθεί και να γίνει πιο χρήσιμη στους πολίτες. «Σε διαφορετική περίπτωση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων «δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης και εγώ δεν πρόκειται να προσυπογράψω την διάλυση των δήμων».