«Διακοπές στην πόλη μου» – Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης στον Δήμο Κορυδαλλού

«Διακοπές στην πόλη μου» , είναι το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης  που οργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού , οι εγγραφές του οποίου ήδη ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει και φέτος τέσσερις εβδομάδες, από 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου στο 1ο , 6ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 έως 16.00.

Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργική διέξοδο και απασχόληση παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων.
Μέσα από την ψυχαγωγία, την άθληση και με πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει την αισθητική αγωγή, τη φιλαναγνωσία, την παραγωγή λόγου, την κοινωνικοποίηση, την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας.

Το πολυεπίπεδο βιωματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά, θεατρική αγωγή, σκάκι, κινηματογράφο, κολύμπι, παιδαγωγικές δράσεις.

Στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί Οδοντοστοματικός Έλεγχος σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού, Γνωριμία με τα Αρωματικά Φυτά, με την Διεύθυνση Πάρκων & Κηποτεχνίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της Υγιεινής Διατροφής από τους ειδικούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενημέρωση για την ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού, μέσα από το εθελοντικό Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ: «Μαθαίνω να ζω με τον Εγκέλαδο», γνωριμία με την Ορθή χρήση του Υπολογιστή και του Διαδικτύου.

Επίσης φέτος θα έρθουν ακόμη περισσότερο σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο μέσα από Δράσεις Φιλαναγνωσίας, θα απολαύσουν τα Θαλάσσια Μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, την παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι έμπειροι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου. Φέτος επίσης θα παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση: «Μέλισσα και μέλι μέσα στους αιώνες- μια γλυκιά ιστορία».

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, καθώς και όλα τα έντυπα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού: www.korydallos.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής από 29/5 έως 8/6/2018, Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4, ΔΑΚ Κορυδαλλού. Τηλ. 210 4944364-5 εσωτ. 1, Ώρες 09:00-14:00 Δευτέρα έως Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-13:00 καθώς και Τετάρτη 30/5, Δευτέρα 4/6 και Πέμπτη 7/6 απόγευμα 18:00-20:00.
Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι συγκεκριμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.