Δωρεάν Μαστογραφίες σε γυναίκες-μέλη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου

Δωρεάν Μαστογραφίες σε γυναίκες-μέλη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου – Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συνεχίζει και το 2022 να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κα Σοφία Μαυρίδη, καλούν τις γυναίκες του Ασπροπύργου να συμμετάσχουν στη δράση παροχής δωρεάν μαστογραφιών που συνδιοργανώνουν το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ασπροπύργου, το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ηλικίας 40-69 ετών. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στις 09:00 π.μ. στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).

Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει δωρεάν τις μαστογραφίες στις εξεταζόμενες, ενώ το λοιπό κόστος της δράσης, θα το αναλάβει ο Δήμος Ασπροπύργου. Η μεταφορά από και προς το Κέντρο Μαστού, θα πραγματοποιηθεί με όχημα του Δήμου, που διατίθεται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο ΚΕΠ Υγείας Ασπροπύργου, να μην έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού και προτεραιότητα θα δοθεί στις ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες, με χαμηλό εισόδημα, ήτοι 6.000 ατομικό εισόδημα ετησίως και 12.000 οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Δηλώσεις συμμετοχής αναλαμβάνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (πληροφορίες- συμμετοχές : κα Ηλία Πολυτίμη Αν. Προϊσταμένη Τμ. Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας , Τηλ. 2105575596 έως 13/01/2022, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00).

Τέλος, η όλη διαδικασία προς και από το Κέντρο Μαστού θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ασφάλειας και υγιεινής, που επιβάλουν οι κανονισμοί προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid 19.