Ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης και αναγέννησης μπορεί να ενισχυθεί με τη στενή συνεργασία της ομογένειας και των θεσμών της Αυτοδιοίκησης

Γ. Πατούλης: Στρατηγικός μας στόχος οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

Ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης και αναγέννησης μπορεί να ενισχυθεί με τη στενή συνεργασία της ομογένειας και των θεσμών της Αυτοδιοίκησης , υπογραμμίζει από την Γερμανία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινότητας της Γερμανίας .

Ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι βέλτιστες πρακτικές, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με την ομογένεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Α’ Δήμαρχο Sindelfingen Christian Gangl εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τον Γερμανικό Δήμο με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες συνεργειών με τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην περιοχή.

«Με τον Α Δήμαρχο του Sindelfingen κ. Ch. Gangl, είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα είχε ιδιαίτερη αξία αν και οι κυβερνώντες της χώρας μας έπρατταν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να διαπιστώσουν την τεράστια σημασία που έχει η ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασιάδη Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη Sindelfingen.

«Στην εθνική προσπάθεια που διεξάγεται για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας σας θέλουμε μαζί μας και δίπλα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε ότι «όλοι οι Έλληνες αξίζουν μία καλύτερη χώρα που θα τους δώσει όραμα και προοπτική, μια καλύτερη χώρα η οποία θα μπορέσει να κρατήσει τους νέους στο τόπο τους».

«Έξω από τα σύνορα της χώρας η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως για όλους τους ομογενείς η νοσταλγία και η αγάπη για την πατρίδα, κρατά άσβεστη την επιθυμία προσφοράς προς όλους τους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται.

Ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την κ. Δωροθέα Αναστασιάδη γυναικολόγο στην περιοχή Böblingen. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο επιστημονικού προσωπικού το οποίο φεύγει από την Ελλάδα καθώς δεν έχει προοπτικές απασχόλησης.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στη δραστηριοποίηση των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται σε χώρες της Ε.Ε. και οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων αλλά και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων της Βάδης – Βυρτεμβέργης κ. Ρότζερ Κέλε, ενώ ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Würth από τον διευθυντή του και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής HellbronnFranken Δρ. Χάραλντ Ούνκελμπαχ.

Μεταξύ άλλων υπήρξε και επίσκεψη στο πάρκο Mulfiigen /Jagsttal,όπου και παρατέθηκε δείπνο από τον έπαρχο του Hohenlohekreis Δρ. Ματτίας Νετ.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης