Για εκδικητική αντιμετώπιση των εργαζομένων συμβασιούχων , καταγγέλλεται η Δημοτική Αρχή Μάνδρας-Ειδυλλίας

Για εκδικητική αντιμετώπιση των εργαζομένων συμβασιούχων , καταγγέλλεται η Δημοτική Αρχή Μάνδρας-Ειδυλλίας , σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας , Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας .

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση :

“Την Δευτέρα 21 Αυγούστου, η διοίκηση του Δήμου κάλεσε τους εργαζόμενους συμβασιούχους να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα και να παραλάβουν τις συμβάσεις εργασίας και την 738/21-2017 απόφαση της Δημάρχου για την τοποθέτηση τους σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

Εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που απέχουν οι Δημοτικές Ενότητες από την έδρα του Δήμου (Μάνδρα) τιμωρεί τους εργαζόμενους και τους αναγκάζει σε παραίτηση ή απόλυση επειδή τόλμησαν το αυτονόητο, να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους την παραμονή τους στη δουλειά. 

Δεν χορηγεί στους εργαζόμενους τα έξοδα κίνησης για την μετακίνηση τους στις Δημοτικές Ενότητες που έχουν τοποθετηθεί, όπως όφειλε.

Εξαναγκάζει εργαζόμενους που είναι εδώ και 2,5 μήνες απλήρωτοι να πρέπει με δικά τους μέσα να μετακινούνται 27 και 33 χιλιόμετρα, οδηγώντας τους σε πλήρες αδιέξοδο.

Δεν τους χορηγεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως όφειλε, εκθέτοντας τους σε διάφορους κινδύνους για την υγεία τους. Καταγγέλλουμε ότι δόθηκε εντολή σε εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντα του συνοδού απορριμματοφόρου φορώντας δικά τους αθλητικά υποδήματα και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τοποθέτηση εργαζόμενης μονογονεϊκής οικογένειας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων το ένα έχει πρόβλημα υγείας, σε Δημοτική Ενότητα που απέχει από την έδρα του Δήμου 33 χιλιόμετρα, ως συνοδός απορριμματοφόρου.

Τέτοια είναι η ευαισθησία της δημοτικής αρχής που αν παραστεί ανάγκη να βρεθεί κοντά στο παιδί της, θα πρέπει να διανύσει 33 χιλιόμετρα δρόμου με πολλές στροφές. “

Ο Σύλλογος εργαζομένων καλεί άμεσα τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας να ανακαλέσει τις εκδικητικές , όπως τις χαρακτηρίζει ,  τοποθετήσεις και να δώσει άμεση υπηρεσιακή λύση στα χρόνια προβλήματα μεταφοράς των εργαζομένων με ευθύνη του δήμου στις απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες .

“Δε θα επιτρέψουμε να περάσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία
Η δημοτική αρχή οφείλει να διασφαλίσει την υγεία και την αρτιμέλεια των εργαζομένων και τη μεταφορά τους στο χώρο εργασίας” , καταλήγει η ανακοίνωση