Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Κλεισθένη1 από την ΚΕΔΕ

"Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών να οδηγηθούν οι δήμοι σε ακυβερνησία"

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Κλεισθένη1 προγραμματίζει η ΚΕΔΕ , με σκοπό να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για το κυβερνητικό σχέδιο αλλά και για τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης .

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών σε όλη τη χώρα σχετικά με το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι επικεφαλής διατύπωσαν τις θέσεις τους τόσο για το σχέδιο νόμου όσο και για την πρωτοβουλία προβολής των θέσεων της Αυτοδιοίκησης μέσω των ΜΜΕ.

Το επόμενο διάστημα προσδιορίζεται το περιεχόμενο της καμπάνιας ενημέρωσης και το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν στις γεωγραφικές ενότητες της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Απόστολος Κοιμήσης, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», ο Γιώργος Ιωακειμίδης,  επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», ο Δημήτρης Μπίρμπας, επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» και ο Τάσος Κανταράς εκπρόσωπος του Συντονισμού Αιρετών.  

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση «η ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών για το νομοσχέδιο. Είναι ανάγκη να ενημερωθούν τόσο οι πολίτες, όσο και οι τοπικές κοινωνίες για το σχέδιο που οδηγεί σε διάλυση τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών να οδηγηθούν οι δήμοι σε ακυβερνησία».