Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ στον Δήμο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, Ημερίδα με θέμα «Ανθρώπινα Ελλείμματα και Αναπηρία: Κομμάτι της Ανθρώπινης Ποικιλομορφίας».

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας, το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, το Τοπικό Συμβούλιο Ελευσίνας, με την αγαστή συνεργασία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Όλοι Εμείς», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ελευσίνας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δ. Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής, Γιώργος Κώτσηρας και ο Βουλευτής, Βαγγέλης Λιάκος.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μία ευγενική υπενθύμιση στα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τον σεβασμό που όλοι οφείλουμε να επιδεικνύουμε, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Για τη διοργάνωση της Ημερίδας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Αυτές οι μέρες, πρέπει να θυμίζουν σε όλους μας τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, χωρίς όρια και περιορισμούς. Ο σεβασμός στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οφείλει να είναι καθολικός και καθημερινός. Έχουμε υποχρέωση ως κοινωνία, να μεριμνούμε για την ασφαλή προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους αλλά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Με συλλογική αλλά και σίγουρα, ατομική ευθύνη ο κόσμος θα γίνει σίγουρα καλύτερος. Ως Δήμος, δεν μένουμε στις δράσεις, αλλά με πράξεις δείχνουμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας απέναντι στους συνανθρώπους μας».