Ελευσίνα – Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του ΙΡΙΣ

Στην Ελευσίνα , ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του ΙΡΙΣ, ενός από τα πιο εμβληματικά – ιστορικά κτήρια της πόλης

Ο Δήμος Ελευσίνας σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει :

Από τις αρχές της εβδομάδας έχει στηθεί στον χώρο του ΙΡΙΣ το εργοτάξιο και οι πρώτες εργασίες έχουν αρχίσει να εκτελούνται.

Η ανακατασκευή του ΙΡΙΣ, ενός από τα πιο εμβληματικά – ιστορικά κτήρια του Δήμου Ελευσίνας, αναμένεται να σημάνει και την αρχή μιας νέας περιόδου για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Τα διατηρητέα κτήρια, πρόκειται να αξιοποιηθούν ως πολυχώρος πολιτισμού για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023 αλλά και ως ένα σπουδαίο έργο πολιτιστικής παρακαταθήκης για τους Δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Υπενθυμίζεται, πως από τον Σεπτέμβριο του 2019, η σημερινή Δημοτική Αρχή προχώρησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή του χρησιδανείου με τον ΟΑΕΔ αλλά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Με τις παραπάνω δραστικές ενέργειες, ο Δήμος κατόρθωσε εντός 2 ετών, και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, που είχε και ως αποτέλεσμα την έναρξη των εργασιών μόλις έναν μήνα μετά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου:

«Έχουμε αποδείξει πως με στοχευμένες κινήσεις και στοχοπροσήλωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τις οποίες παθογένειες του παρελθόντος. Το ΙΡΙΣ, που μέχρι το 2019 παρέμενε «κολλημένο» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Οι ενέργειές μας, με την τεχνική υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο, Θανάση Μαυρογιάννη ήταν συνεχείς και διαρκείς, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και με τον ίδιο ακριβώς ζήλο προωθούμε και άλλα μεγάλα έργα για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα».