“Η δημ. Αρχή ουδέποτε αντέδρασε ουσιαστικά στη μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό στην περιοχή μας”

“Η δημ. Αρχή ουδέποτε αντέδρασε ουσιαστικά στη μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό στην περιοχή μας”,

σημειώνει σε ανάρτησή του στο fb , ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , Γιώργος Τσουκαλάς

Ο πρώην Δήμαρχος επιρρίπτει ευθύνες στην διοίκηση Οικονόμου για το γεγονός ότι “το δημ Συμβούλιο Ελευσίνας δεν έχει συζητήσει και δεν έχει τοποθετηθεί επί της “Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου” του “Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος”. ” , σε αντίθεση μάλιστα με τον Δήμο Ασπροπύργου , όπως σημειώνει ο κ. Τσουκαλάς , που συζήτησε το θέμα αυτό στις 30 Νοεμβρίου του 2021. Έλαβε ομόφωνη απόφαση καταψήφισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Τσουκαλά

Η δημ Αρχή ουδέποτε αντέδρασε ουσιαστικά στη μεταφορά των φυλακών απο τον Κορυδαλλο στην περιοχή μας.
Μια εγκατάσταση εντός των διοικητικών ορίων του Ασπροπύργου, πολύ πιο κοντά όμως, γεωγραφικά. στη Μαγούλα. Ένα γεγονός αισθητικής υποβάθμισης της πόλης και της περιοχής, αλλά και της περιουσίας των κατοίκων.
Όλη της η συμπεριφορά το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε μια λογική αποδοχής τετελεσμενων για την πόλη και τις προοπτικές της.
Μια ακόμη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού είναι ότι το δημ Συμβούλιο Ελευσίνας δεν έχει συζητήσει και δεν έχει τοποθετηθεί επί της “Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου” του “Δικαστικού Σωφρονιστικου Καταστηματος”.
Ο Δήμος Ασπροπύργου με τον οποίο ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι βρίσκεται σε συνεργασία για την αποτροπή του σχεδίου εγκατάστασης συζήτησε το θεμα αυτό στις 30 Νοεμβρίου του 2021. Έλαβε ομόφωνη απόφαση καταψήφισηςτης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων.
Στη συγκεκριμένη μελέτη σχεδιάζεται η πλήρης ανατροπή των χρήσεων οι οποίες προβλεπονταν για την Αμερικανική Βάση. (Ζώνη υπαίθριου αθλητισμού, Περιβαλλοντικων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων). Στόχος των αλλαγών είναι οι φυλακές να μπορούν να φιλοξενήσουν 2000 κρατούμενους και να εξυπηρετήσουν λειτουργικά 650 φύλακες.
Ο Δήμος Ελευσίνας δυο σχεδόν μήνες μετά δεν εχει συζητήσει το παραμικρό στο δικό του δημοτικό συμβούλιο.
Η καταψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων καθώς και η δικαστική προσφυγή του Δήμου αποτελεί μονόδρομο. Είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες – δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την σπαταλησουμε και να την απεμπολησουμε.