Επίσημη ανακοίνωση για τον εμπρησμό του υπηρεσιακού οχήματος της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας

Για άνομα συμφέροντα και πρόσωπα που αρέσκονται να κινούνται σε σκοτεινές διαδρομές, κάνει λόγο η κ. Ιωάννα Κριεκούκη

Επίσημη ανακοίνωση για τον εμπρησμό του υπηρεσιακού οχήματος της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου , με αναφορά στο γεγονός , στην ομόφωνη καταδίκη της εγκληματικής αυτής πράξης και σε δηλώσεις της Δημάρχου κ. Ιωάννας Κριεκούκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας – Ειδυλλίας και η τοπική κοινωνία καταδικάζουν την ανήθικη, άνανδρη και εγκληματική επίθεση κατά του προσώπου της Δημάρχου.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Απριλίου 2017 εκδηλώθηκε φωτιά στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Δημάρχου του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννας Κριεκούκη. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δείχνουν ότι πρόκειται για φωτιά που προκλήθηκε από τοποθέτηση και πυροδότηση φιαλών γκαζιού. Η φωτιά, που κατέστρεψε το όχημα, πήρε επικίνδυνες διαστάσεις πριν την επέμβαση της Πυροσβεστικής απειλώντας τα παρακείμενα σπίτια αλλά και την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Να σημειωθεί ότι, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, έσπευσαν όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που ανέλαβαν και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 4 Απριλίου και καταδίκασε την εγκληματική πράξη κατά της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη, που αποτελεί επίθεση μαφιόζικης πρακτικής η οποία σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό των πολιτών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. «Η τρομοκρατία, οι μπράβοι και τα άνομα συμφέροντα δεν έχουν καμία θέση στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και θα μας βρουν όλους απέναντί τους» δήλωσαν ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις της, με αφορμή αυτήν την αποτρόπαιη πράξη, η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη ανέφερε: «Προφανώς οι ενέργειες και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής ενοχλούν πολύ κάποια άνομα συμφέροντα. Η διαφάνεια στη διοίκηση έχει ενοχλήσει πρόσωπα που αρέσκονται να κινούνται σε σκοτεινές διαδρομές. Οι μαφιόζικες αυτές πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος της κοινωνίας μας και του Δήμου μας. Αν η πράξη αυτή έγινε για να αλλάξει συμπεριφορά η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος, τους δηλώνουμε ότι δεν υποκύπτουμε σε συμφέροντα. Αυτές οι ενέργειες μας κάνουν πιο δυνατούς. Για αυτό δεν θα καταφέρουν να μας εκφοβίσουν και να μας πτοήσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό του τόπου μας, στο φως και όχι στο σκοτάδι, με διαφάνεια, πάνω από συμφέροντα, πάνω από προσωπικούς βεντετισμούς και σκοτεινές μεθοδεύσεις. Όλοι οι πολίτες με βλέπουν καθημερινά στους δρόμους, όπου γίνονται έργα, στα εργοτάξια, όπου λύνουμε ζωτικής σημασίας προβλήματα, στους διαδρόμους των δημόσιων υπηρεσιών όπου διεκδικώ τα καλύτερα για τον τόπο μας. Εκεί θα συνεχίσω να βρίσκομαι και να κινούμαι. Ανέλαβα, με την εμπιστοσύνη του λαού, ένα καθήκον, το οποίο θα φέρω σε πέρας με ήθος, διαφάνεια και σκληρή δουλειά, πέρα από ανέντιμους συμβιβασμούς»