Γ.Καμίνης : «Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι οργανωμένες και έχουν συγκεκριμένη μέθοδο και καθοδήγηση»

«Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι οργανωμένες και έχουν συγκεκριμένη μέθοδο και καθοδήγηση» , τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων καταθέτοντας στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η επίθεση του Γερμενή εναντίον μου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας το 2013 θεωρώ ότι δεν ήταν προσωπική του απόφαση αλλά ότι έγινε με γνώση αν όχι με την καθοδήγηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προσήλθε (Τρίτη 30 Μαΐου 2017) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως μάρτυρας κατηγορίας, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας, σημείωσε ότι η επίθεση που δέχθηκε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ήταν οργανωμένη, αφού την ίδια ώρα που ο Γερμενής επιχειρούσε να τον γρονθοκοπήσει, ομάδα κρανοφόρων και ροπαλοφόρων επιχειρούσε από την πίσω πόρτα να εισβάλει στο χώρο. «Ευτυχώς, οι ομάδες αυτές αποκρούστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί εκεί» κατέθεσε ο κ. Καμίνης.

«Όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες αφότου είχα απαγορεύσει το συσσίτιο του μίσους που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι εκείνη την ημέρα στελέχη και οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής εξαπέλυαν, στους δρόμους και από τα ΜΜΕ, απειλές εναντίον του.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «ο στόχος, που συνήθως είναι μετανάστες, η πυκνότητα και η ένταση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, καταδεικνύουν οργανωμένη δράση, κάτω από συγκεκριμένη καθοδήγηση και σεβασμό σε συγκεκριμένη ιεραρχία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κατάθεσή του επισήμανε ότι «η καλλιέργεια του φόβου και οι προκλήσεις –κυρίως μέσω των ΜΜΕ– βρίσκεται στον πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, προκειμένου είτε να διεισδύσει σε ανήμπορες κοινωνικές ομάδες είτε να στείλει μήνυμα ισχύος και υπεροχής».

«Όταν μιλά ο Κασιδιάρης στο Δημοτικό Συμβούλιο εγώ αποχωρώ από την αίθουσα, προκειμένου να μη δώσω την παραμικρή νομιμοποίηση στον φασιστικό λόγο του μίσους» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπενθυμίζοντας ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του Μιχαλολιάκου, όταν το 2011 πρωτοεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν ο ναζιστικός χαιρετισμός ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων.

 

Η κατάθεση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη συνεχίζεται την Πέμπτη 1 Ιουνίου (9 π.μ.) στην αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.