Τη δική του εικονική επιχείρηση , «5 Flavors» δημιούργησε το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου

Τη δική του εικονική επιχείρηση , «5 Flavors» δημιούργησε το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου , συμμετέχοντας στο παγκόσμιο μαθητικό πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ-JA .

Τέτοιες προσπάθειες σαν την πρωτοβουλία των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ιλίου αποκτούν ξεχωριστή σημασία , αν αναλογιστούμε την συγκεκριμένη συγκυρία που η επιχειρηματικότητα πλήττεται και η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση .

Τέτοιες πρωτοβουλίες  προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα και την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ιλίου Σταύρο Μπαλοδήμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Με χαρά πληροφορηθήκαμε για την πρωτοβουλία του 5ου Γυμνασίου Ιλίου να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Παρά την κρίση που βιώνει η χώρα μας, φαίνεται ότι τα παιδιά βρίσκουν διέξοδο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τα βλέπω πολύ ενεργά και τα συγχαίρω για τη δυναμικότητα που παρουσιάζουν. Αξίζουν πολλά μπράβο τόσο σε εσάς, όσο και στους καθηγητές, που τα στηρίζετε και τα ωθείτε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017» τον Απρίλιο και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου παρουσίασαν την προσπάθειά τους για πρώτη φορά σε γνωστή εμπορική έκθεση της Αθήνας.

Περισσότερα στοιχεία της εικονικής επιχείρησης του 5ου Γυμνασίου Ιλίου υπάρχουν στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές http://fiveflavors.wixsite.com/5flavors, καθώς και στο βίντεο στο οποίο παρουσιάζουν την πορεία τους μέχρι την υλοποίηση της «5 flavors» https://vimeo.com/202445379