Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες η Δημοτική Αρχή Τσίρμπα στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό

Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες η Δημοτική Αρχή Τσίρμπα στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, με τον Δήμαρχο να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική και τα προγράμματα παροχής κοινωνικής προστασίας για άτομα τρίτης ηλικίας στα Κ.Α.Π.Η.(Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων), στα Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και στο «Βοήθεια στο σπίτι» .

Υποδεχόμενος στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και από τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Φτώχειας και μιλώντας στο κατάμεστο Πάρκο Ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό των ευπαθών ομάδων. Είμαστε περήφανοι για τις δομές μας και για τα ΚΑΠΗ μας. Στον Δήμο μας λειτουργούν επτά Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων».

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού (αποτελώντας ένα από τα πιο ενεργά μέλη στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων), έχει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες να παρεμβαίνει στους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προωθεί υπηρεσίες και δράσεις τόσο για την προστασία όσο και για την ευημερία των πολιτών.
Η υγιής και ενεργός γήρανση των ατόμων της γ΄ και δ΄ ηλικίας αποτελεί το βασικό σύνθημα της πόλης μας.

Με δράσεις όπως η Υπηρεσία το Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Προγράμματα προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δίκτυο Υπηρεσιών Υγείας, Προγράμματα για τα ΑμεΑ, ο Δήμος μας βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ειδικότερα στους ηλικιωμένους.

Τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δομές, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα Α΄ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, να ενημερωθούν για τις δράσεις και να συνομιλήσουν με μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.