Μια συζήτηση για την Ευρώπη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μια συζήτηση για την Ευρώπη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 5.00 μ.μ. , που διοργανώνουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών .

Στη Συζήτηση Πολιτών της Αθήνας, που θα γίνει παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, θα δοθεί η ευκαιρία σε πολίτες, φορείς ,οργανώσεις, εκπροσώπους  των οργάνων της Ε.Ε. και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη.

Οι κύριοι στόχοι της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δ10 της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι) είναι:

(α) να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες των πολιτών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων της Αθήνας

(β) να αναδειχτεί με ποιο τρόπο πρωτοβουλίες και δράσεις των πολιτών είναι σε συνάφεια με το ευρωπαϊκό ιδεώδες, προωθώντας τις αξίες της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της συνεργασίας, και

(γ) να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν οι προτάσεις, οι ιδέες και οι ανησυχίες των πολιτών στο πλαίσιο της καμπάνιας της Επιτροπής των Περιφερειών, «Προβληματισμός για την Ευρώπη».

Για τη συμμετοχή στη συζήτηση είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventbrite.com/e/35205046241

Οι ενδιαφερόμενοι για τη συζήτηση πολιτών της Αθήνας καλούνται να συμμετάσχουν στην έρευνα που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στο πλαίσιο της καμπάνιας «Προβληματισμός για την Ευρώπη» στο link:http://cor.europa.eu/ReflectingEU/Pages/survey/survey-EL.aspx.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

16:30 Προσέλευση & εγγραφές

17:00 Χαιρετισμοί

·      Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

·      Markku Markkula, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

·      Εκπρόσωποι ομάδων πολιτών

17:50 «Ανησυχίες και φόβοι» για την Ευρώπη

·      Συζήτηση σε μικρές ομάδες για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις για το μέλλον μας στην Ευρώπη (WorldCafé style)

18:40 Διάλειμμα

19:00 «Ιδέες και προτάσεις» για την Ευρώπη

·      Συζήτηση σε μικρές ομάδες για τις ιδέες και προτάσεις για το μέλλον μας στην Ευρώπη (World Café style)

19:50 Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον μας στην Ευρώπη με τους:

·      Markku Markkula, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

·      Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

20:45 Συμπεράσματα & κλείσιμο

21:00 Κοκτέιλ

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων : Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρες : 16.30 – 21.00