Γ. Σγουρός : Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό η Δούρου

Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό η Δούρου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός , με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στον ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Σγουρού

Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν αργά το βράδυ στον ΧΥΤΥ Γραμματικού από εξοργισμένους πολίτες από τις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις της Ρένας Δούρου το 2014 ότι δήθεν θα σταματούσε το έργο, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Η κα Δούρου είναι η μοναδική υπεύθυνη και η ηθική αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό. Επί μήνες προεκλογικά και μετεκλογικά υποκινούσε τους κατοίκους καλώντας τους να ξεσηκωθούν. Επί μήνες τους εξόρκιζε να μην σταματήσουν τον ιερό αγώνα, μιλώντας για περιβαλλοντικά εγκλήματα και ζητώντας λαϊκό ξεσηκωμό. Οι κάτοικοι όμως δεν είναι κορόιδα, ούτε αφελείς. Τους παραμύθιασε, τους φλόμωσε στο ψέμα, τους εξαπάτησε και αντιδρούν. Πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει – εάν δεν έχει ήδη ξεφύγει –  από κάθε έλεγχο». 

και πρόσθεσε

«Δυστυχώς το Γραμματικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα είναι τεραστίων διαστάσεων. Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το 2014 ακύρωσε τη σημαντική πρόοδο που είχαμε σημειώσει για μία ιδεοληψία. Το 2019 το μόνο που παραδίδει είναι έναν αόριστο και προβληματικό στην εφαρμογή του  σχεδιασμό και τις τοπικές κοινωνίες στα κάγκελα. Η Αττική είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πλέον βρίσκεται υπό την απειλή της εξάντλησης και αυτών των διαθέσιμων χώρων ταφής. Από το 2014 και μετά η κα Δούρου τα έκανε όλα λάθος».