Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Τα 14 Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απόρριψη της ολοκληρωμένης οικονομικής συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά (CETA) και την προστασία της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της φέτας.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού 1.239.025,18 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση υφιστάμενων οροφογραφιών και άλλες κτηριακές βελτιώσεις του κτηρίου της οδού Πολυγνώτου 2-4 στην Πλάκα του Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για το έργο: «Ανάπλαση Παιδικών Χαρών Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» συνολικού προϋπολογισμού 202.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

5. Ανάκληση της με αρ. 99/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση της σύναψης και των όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «Επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών Δήμου Κορυδαλλού», συνολικού προϋπολογισμού 189.992,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

6. Έγκριση σύναψης και όρων 2ης τροποποιητικής προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για το έργο: «Διαμόρφωση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ελευσίνας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, για το έργο: «Καταπολέμηση ρατσισμού μέσω τέχνης», συνολικού προϋπολογισμού 82.400,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Οδοποιία εντός σχεδίου οδών έτους 2016 της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης», συνολικού προϋπολογισμού 1.499.033,95 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

9. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση και ολοκλήρωση μελετών του έργου: “Κατασκευή Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτιστικών Παιδιών Αυτόνομης Διαβίωσης”», συνολικού προϋπολογισμού 199.875,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

10. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», συνολικού προϋπολογισμού 327.210,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

11. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων χωρητικότητας 651 θέσεων σε πέντε ορόφους, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Α.Ε.» που βρίσκεται στην περιοχή Πλατεία Παίδων στο Γουδή στο Δήμο Αθηναίων στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία υφιστάμενων συστεγαζόμενων πτηνοτροφικών μονάδων εκτροφής ωοτόκων ορνίθων των Βασιλείου Αναστάσιου & Βασιλείου Σπυρίδωνα 8064 & 10044 θέσεων αντίστοιχα, μετά αναθρεπτήριου δυναμικότητας 12.000 νεοσσών στη θέση Κολλάτα» του Δήμου Μεγαρέων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση του υφιστάμενου Σταθμού Βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με κωδική ονομασία «ΜΕΓΑΡΟ ΟΤΕ 1 (140 0057)» στον οποίο θα πραγματοποιείται από κοινού χρήση με τον ΟΤΕ και βρίσκεται στο δώμα του Μεγάρου επί της Λ. Κηφισίας 99, του Δήμου Αμαρουσίου, της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)