«Καιρών και Ηρώων Μνήμη», εκδήλωση στον Δήμο Ασπροπύργου

«Καιρών και Ηρώων Μνήμη», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ασπροπύργου τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, στις 20:00,στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας».

Πρόκειται για μια εκδήλωση με εξαιρετικά επίκαιρο περιεχόμενο, όπου στο πρώτο μέρος της Εκδήλωσης και στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου», ο Καθηγητής, κ. Ιωάννης Μάζης, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναπτύξει το επίκαιρο θέμα:
«Σύγχρονες γεωπολιτικές δυναμικές, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» (Μέση Ανατολή, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος).

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου

• Το δεύτερο μέρος, Αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής, γι΄ αυτούς που θυσιάστηκαν, στην Κύπρο, για την Πατρίδα και τη Λευτεριά (την περίοδο 1955 -1959), συνθέτουν Ύμνοι στους Αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα, τους οποίους θα αποδώσουν οι:

Μιχάλης Βιολάρης, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Ανδριάνα Κόλλια.
Στη διάρκεια της Εκδήλωσης, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας θα τιμήσει, στο πρόσωπο του Ταξίαρχου ε.α., κ. Γεώργιου Παπαμελετίου, τους Ελλαδίτες Κομάντος της επικής Επιχείρησης «Νίκη», οι οποίοι -τον Ιούλιο του 1974- αντιμετώπισαν με ηρωισμό, στην Κύπρο, τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.