«Για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού είναι μονόδρομος»

Την ανάγκη «ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού» μέσα από την «ενίσχυση του κλάδου του yachting, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των νησιών του Αργοσαρωνικού», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 16ου Ναυτικού Σαλονιού Πειραιά “East Med Yacht Show” στη Μαρίνα Ζέας.

Πρόκειται για μία κορυφαία διοργάνωση για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας, που θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2017, την οποία στηρίζει και συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης τόνισε:

«Ο κλάδος του yachting αποτέλεσε ένα στοίχημα το οποίο, κατά την περίοδο της επίπλαστης ευμάρειας, χάθηκε. Υποτιμήθηκε. Δεν θωρακίστηκε. Με αποτέλεσμα ο κρίσιμος, για την τουριστική ανάπτυξη, τομέας του yachting αλλά και άλλων, όπως αυτός των μονοκινητήριων, να κερδηθεί από γειτονικές χώρες, με το ίδιο κλίμα, τις ίδιες δυνατότητες αλλά μια σημαντική διαφορά. Τις αναβαθμισμένες υποδομές.

Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, σε αυτή την περίοδο της κρίσης χρέους και αξιοπιστίας της πολιτικής, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή μια διαφορετική πορεία. Όχι απλά αποσπασματικών επιλογών αλλά μέσα από την ένταξη σε μια συνολική στρατηγική τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Και όπως συνηθίζω να λέω, για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του κλάδου του yachting, είναι μονόδρομος. Με την έννοια της επιλογής στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο που η γαλάζια οικονομία αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020 για τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα, η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μπορεί να δώσει καθοριστική ώθηση. Στον τουρισμό και την εθνική οικονομία, η στήριξη του yachting, με την ανάπτυξη, για παράδειγμα, μαρινών, θα αναζωογονήσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση δουλεύουμε στην Περιφέρεια Αττικής».