Την Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Την Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ , χαρακτηρίζοντάς την υπέρμαχο των απολύσεων , μετά την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης για απόλυση 35 συμβασιούχων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας , εμμένοντας στην απόφασή της , παρά το γεγονός ότι έχει ψηφισθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31 Μαρτίου 2018, υπογράφοντας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου νέα σύμβαση εργασίας , ενώ την καλεί να αποδεχθεί τα αιτήματα των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών σε βάρος των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ γίνεται λόγος για “καραμπινάτες παρανομίες”  στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών. “Τονίζουμε δε, πως θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα με τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας που στην καθημερινή του λειτουργία βρίθει καραμπινάτων παρανομιών με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών.” , είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα .

Η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη

“Αγνοώντας τους αγώνες των εργαζομένων και παρά το ότι έχει ψηφισθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31 Μαρτίου 2018, υπογράφοντας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου νέα σύμβαση εργασίας, η Δήμαρχος εμμένει να απολυθούν.” , αναφέρει το κείμενο της ΠΟΕ ΟΤΑ , για να συνεχίσει “Οι συμβασιούχοι, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εργάστηκαν με αυταπάρνηση μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς ωράριο, κάτω από βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες, για να «καθαρίσουν» την πόλη.

Και όταν το έκαναν η Δημοτική Αρχή τους απέλυσε!!! Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2017, η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη έδωσε εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στη λύση της σύμβασης, 35 συμβασιούχων – παρατασιούχων.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ η Δήμαρχος στις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στηρίζει το ψηφοθηρικό της «παιχνίδι». “Όσοι από τους προσληφθέντες ανήκουν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε κοντινές και εύκολες υπηρεσίες με το βλέμμα στην ψήφο. Οι υπόλοιποι τραβούν από την Δήμαρχο τον… «αβίωτο» έως ότου παραιτηθούν ή τοποθετηθούν σε απομακρυσμένες και δύσκολες υπηρεσίες μιας και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι Δήμος μεγάλος σε έκταση. Και ίσως τότε ο αντικαταστάτης εργαζόμενος να είναι είτε ψηφοφόρος, είτε υποψήφιος ψηφοφόρος.” είναι η χαρακτηριστική αναφορά .

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την συνδικαλιστική της κάλυψη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας , με όλες τις μορφές ώστε να παραμείνουν στην δουλειά και οι τριάντα πέντε (35) συμβασιούχοι και να δρομολογηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Υπέρμαχος των απολύσεων και ενάντια των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη.

Αγνοώντας τους αγώνες των εργαζομένων και παρά το ότι έχει ψηφισθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31 Μαρτίου 2018, υπογράφοντας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου νέα σύμβαση εργασίας, η Δήμαρχος εμμένει να απολυθούν.

Οι συμβασιούχοι, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εργάστηκαν με αυταπάρνηση μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς ωράριο, κάτω από βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες, για να «καθαρίσουν» την πόλη.

Και όταν το έκαναν η Δημοτική Αρχή τους απέλυσε!!! Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2017, η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη έδωσε εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στη λύση της σύμβασης, 35 συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για μόνιμο προσωπικό, αφού προτιμά να προσλαμβάνει εποχιακό προσωπικό.

Το  επιχείρημα είναι ότι οι ανάγκες του Δήμου ιδιαίτερα στην καθαριότητα είναι… εποχικές!!! Κοροϊδεύουν πρώτα την κοινωνία που πληρώνει πανάκριβα Δημοτικά Τέλη μέσω της Δ.Ε.Η. και απαιτεί να έχει καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους γιατί γνωρίζουν ότι η εργασία που προσφέρουν μόνο εποχιακή δεν είναι, αλλά μόνιμη καθημερινή ανάγκη.

Όπως όμως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η Δήμαρχος στις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στηρίζει το ψηφοθηρικό της «παιχνίδι». Όσοι από τους προσληφθέντες ανήκουν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε κοντινές και εύκολες υπηρεσίες με το βλέμμα στην ψήφο. Οι υπόλοιποί τραβούν από την Δήμαρχο τον… «αβίωτο» έως ότου παραιτηθούν ή τοποθετητούν σε απομακρυσμένες και δύσκολες υπηρεσίες μιας και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι Δήμος μεγάλος σε έκταση. Και ίσως τότε ο αντικαταστάτης εργαζόμενος να είναι είτε ψηφοφόρος, είτε υποψήφιος ψηφοφόρος.

Οι Συμβασιούχοι-Παρατασιούχοι του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας την ημέρα που τους ανακοινώθηκε η απόλυση τους αποφάσισαν το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν. Απαιτούν από την Δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην γίνει καμία απόλυση και να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος αντί να απαντήσουν στα αιτήματά τους για την κάλυψη των αναγκών, απειλούν και εκφοβίζουν το τακτικό προσωπικό του Δήμου που στάθηκε αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή στους συναδέλφους τους, για να δεχτούν τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Και φυσικά εφαρμόζει με ευλάβεια κάθε μέσο εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων προκειμένου να κάμψει την αγωνιστικότητά τους. Μάλιστα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 και κατά την διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Δήμου, εμφανίστηκε ο Γενικός Διευθυντής  Αστυνομίας Δυτικής Αττικής με συνοδεία περιπολικών ο οποίος δήλωσε ότι έχει εισαγγελική εντολή για αυτόφωρη προσαγωγή όποιου εμποδίζει την λειτουργία του εργοταξίου και του Δημαρχείου.

Η αποφασιστική στάση όμως των εργαζομένων χωρίς καμία εξαίρεση απέτρεψε τα σχέδια τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά  τον αγώνα με όλες τις μορφές ώστε να παραμείνουν στην δουλειά και οι τριάντα πέντε (35) συμβασιούχοι και να δρομολογηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο την υπέρμαχο των απολύσεων Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη. Την καλούμε να αποδεχθεί τα αιτήματα των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών σε βάρος των εργαζομένων.

Τονίζουμε δε, πως θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα με τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας που στην καθημερινή του λειτουργία βρίθει καραμπινάτων παρανομιών με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση…

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος Τράκας                                                           Βασίλης Πετρόπουλος

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ σε pdf