Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία , απευθύνει ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη

Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία , απευθύνει ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης , που διοργανώνει ο Δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Αγ.Παντελεήμων», την Κυριακή 12 Μαρτίου από τις 09.00-13.30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15).

Οι συμμετέχοντες αιμοδότες είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης στο κάλεσμά του επισημαίνει:

«Καλούμε όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να πάρουν μέρος στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Επιδίωξή μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε προκειμένου να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και με την ενεργή συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επίλυση αυτού του κοινωνικού προβλήματος. Κανείς δεν περισσεύει αν αναλογιστούμε τις μεγάλες ελλείψεις αίματος που παρουσιάζει η χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Ρέντη είναι η πιο παλιά και η πιο μεγάλη σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από το 1979 έως σήμερα, πρόσφερε περισσότερες από 9000 μονάδες αίμα, σε συνδημότες μας -και όχι μόνο-, σε κάποιο έκτακτο περιστατικό που τους παρουσιάστηκε, βοηθώντας τους αποφασιστικά και, σε πολλές περιπτώσεις, σώζοντας την ίδια τους τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμού συγγένειας, όλοι οι δημότες που έπαθαν κάποιο έκτακτο περιστατικό, τα παιδιά του Δήμου που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία. Ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει αίμα σε προγραμματισμένες εγχειρήσεις γιατί αυτό απαγορεύεται από το Νόμο, εκτός αν ο εγχειριζόμενος είναι αιμοδότης ή συγγενής μέχρι πρώτο βαθμού συγγένειας αιμοδότη του Δήμου.