Την κάρτα δημότη ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης

Την Κάρτα Δημότη με την οποία ανοίγει η πρόσβαση 82.000 πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» που αποτελεί την πρώτη μεγάλη βάση καταγραφής των εξατομικευμένων αναγκών για χιλιάδες δικαιούχους.

Το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» κατέγραψε μέσα σε έξι μήνες 82.000 πολίτες που είναι δικαιούχοι, διευκολύνοντάς τους την πρόσβαση σε 21 υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, τα 6 Δημοτικά Ιατρεία, τις 25 Λέσχες Φιλίας, τη Βοήθεια στο Σπίτι, Εισαγγελικές Εντολές, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφάλιστων, Κοινωνική Έρευνα, Κοινωνική Κατοικία, Κοινωνικό Πλυντήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνες Αστέγων, Πιστοποιητικά Οικονομικής Αδυναμίας, Συμβουλευτική Απασχόληση, Συμβουλευτική Νομικών Υποθέσεων, Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους, Χορηγίες και Ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξέδωσε σε διάστημα λίγων λεπτών και παρουσία των δημοσιογράφων τη δική του προσωπική κάρτα, παρουσιάζοντας την Κάρτα, δήλωσε: “Στην πρώτη φάση διαγνώσαμε τις ανάγκες των ανθρώπων, εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, και βάλαμε τα δυνατά μας να τις ικανοποιήσουμε. Τώρα κάνουμε ένα ακόμη πιο σημαντικό βήμα: συστηματοποιούμε την εξατομικευμένη αλληλεγγύη, δηλαδή καταγράφουμε τις ανάγκες του κάθε πολίτη και διευκολύνουμε την πρόσβασή του στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Η Κάρτα του δημότη και η πλατφόρμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το οποίο ευχαριστούμε, είναι ένα μεγάλο βήμα διοικητικού εκσυγχρονισμού και ψηφιακής αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων που καλύπτει με ακόμα καλύτερο τρόπο τις βασικές ανάγκες των κατοίκων. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έχουν εξυπηρετήσει 48.625 πολίτες. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί 8.500 προσωποποιημένες κάρτες και προβλέπεται ο αριθμός να φτάσει τις 30.000 μέσα στο 2018”.

Το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» είναι αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τον συντονισμό του Athens Partnership και αναπτύχθηκε από την εταιρία πληροφορικής Intellisoft.

Μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» κατά

συνέχεια στο άρθρο