Επιστολή “Κόλαφος” Γιάννη Κέντρη κατά Φώτη Θεοδωρακόπουλου

Κέντρης κατά Θεοδωρακόπουλου , με ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου να βάλλει κατά του πάλαι ποτέ φίλου του , όπως τον χαρακτηρίζει κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες προσχώρησε στον δημοτικό συνδυασμό του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού.

” Μια εβδομάδα πριν την δημοσιοποίηση της απόφασής του, σε συνάντηση που είχα μαζί του, με διαβεβαίωνε ότι βρίσκεται στο πλευρό μου.”, υπογραμμίζει στην εν λόγω επιστολή του ο κ. Κέντρης, για να συνεχίσει ευθύς αμέσως : ” Υπογράμμισε μάλιστα ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα συμμετείχε στον δημοτικό μας συνδυασμό “Χαϊδάρι Αναγέννηση” ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα στήριζε δημόσια και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την υποψηφιότητά μου και τον δημοτικό μας συνδυασμό.”

Ο κ. Κέντρης αναφερόμενος με λεπτομέρειες , παραθέτει γεγονότα που προηγήθηκαν της προσχώρησης του κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου , για όλο το χρονικό διάστημα , κατά το οποίο ο τελευταίος διαβεβαίωνε ,όπως υποστηρίζεται στην επιστολή, τον κ. Κέντρη ότι θα είναι στο πλευρό του και ότι θα συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον δημοτικό συνδυασμό “Χαϊδάρι Αναγέννηση”

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής :

” Πολύ πριν τον Οκτώβριο 2018, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την συγκρότηση δημοτικής παράταξης με κεντρικό πολιτικό στίγμα και αναφορά στην Κεντροδεξιά.
Η πρωτοβουλία ανήκε στους τρεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην κ. Ελευθερία Τοκατλίδη, στον κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο και εμένα.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών για αυτόν τον σκοπό, στην διάρκεια της οποίας προτάθηκε από εμένα στον κ. Θεοδωρακόπουλο να τεθεί επικεφαλής αυτής της συλλογικής προσπάθειας, ο οποίος όμως αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.
Στη συνέχεια και στην ίδια συνάντηση, η πρόταση απευθύνθηκε στην κ. Τοκατλίδη, η οποία αναφερόμενη στο βαρύ επαγγελματικό της πρόγραμμα, τόνισε ότι δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής ως υποψήφια Δήμαρχος.

Τότε και στην προαναφερόμενη συνάντηση, έλαβα την διαβεβαίωση και από τον κ. Θεοδωρακόπουλο και από την κ. Τοκατλίδη, ότι έχω την αμέριστη στήριξή τους στην περίπτωση που αποφάσιζα εγώ να τεθώ επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα διεκδικούσε την Δημαρχία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με την συμμετοχή και των δυο στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό.

Έτσι και κάτω από αυτά τα γεγονότα έλαβα την απόφασή μου, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2018.”

Ο κ. Κέντρης ολοκληρώνοντας την επιστολή του θέτει ευθέως ζήτημα αξιοπιστίας για τον κ. Θεοδωρακόπουλο.

Αναφέρει συγκεκριμένα:“Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, όχι μόνο δεν κράτησε τον λόγο του, αλλά ανέδειξε την πολιτική αναξιοπιστία σε κεντρικό χαρακτηριστικό της συνολικής του τακτικής, ταυτιζόμενος με τον πλέον απόλυτο τρόπο με την παράταξη του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού, που ο βασικός της πυρήνας ανήκει στο παλαιό ΠΑΣΟΚ, σημερινό ΚΙΝΑΛ, η στήριξη του οποίου δόθηκε πριν λίγες ημέρες στο πρόσωπο του κ. Ντηνιακού.”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Ανοιχτή Επιστολή του Υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Γιάννη Κέντρη, προς τον πάλαι ποτέ φίλο Φώτη Θεοδωρακόπουλο

Ύστερα από πολλή και σοβαρή σκέψη αποφάσισα δημόσια να απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή προς τον πάλαι ποτέ φίλο Φώτη Θεοδωρακόπουλο.
Η επιλογή του να συμπορευτεί με τον κ. Βαγγέλη Ντηνιακό αποτελεί βεβαίως αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα.

Όμως, είναι και δικό μου δικαίωμα να κρίνω την απόφασή του, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί της συγκεκριμένης απόφασης, γεγονότα που πρέπει να πληροφορηθούν οι Χαϊδαριώτισσες και οι Χαϊδαριώτες, ιδιαίτερα οι καλοπροαίρετοι και συνεπείς ψηφοφόροι της Κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία διατείνεται ότι ανήκει ο κ. Θεοδωρακόπουλος.
Και εξηγούμαι άμεσα:

⦁ Μια εβδομάδα πριν την δημοσιοποίηση της απόφασής του, σε συνάντηση που είχα μαζί του, με διαβεβαίωνε ότι βρίσκεται στο πλευρό μου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα συμμετείχε στον δημοτικό μας συνδυασμό “Χαϊδάρι Αναγέννηση” ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα στήριζε δημόσια και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την υποψηφιότητά μου και τον δημοτικό μας συνδυασμό.
Επιπλέον, προκειμένου να πληροφορηθούν όλες και όλοι το εύρος των γεγονότων που προηγήθηκαν μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ως Δήμαρχος Χαϊδαρίου τον Οκτώβριο 2018, οφείλω να παραθέσω τα παρακάτω γεγονότα:

⦁ Πολύ πριν τον Οκτώβριο 2018, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την συγκρότηση δημοτικής παράταξης με κεντρικό πολιτικό στίγμα και αναφορά στην Κεντροδεξιά.

⦁ Η πρωτοβουλία ανήκε στους τρεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην κ. Ελευθερία Τοκατλίδη, στον κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο και εμένα.

⦁ Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών για αυτόν τον σκοπό, στην διάρκεια της οποίας προτάθηκε από εμένα στον κ. Θεοδωρακόπουλο να τεθεί επικεφαλής αυτής της συλλογικής προσπάθειας, ο οποίος όμως αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.

⦁ Στη συνέχεια και στην ίδια συνάντηση, η πρόταση απευθύνθηκε στην κ. Τοκατλίδη, η οποία αναφερόμενη στο βαρύ επαγγελματικό της πρόγραμμα, τόνισε ότι δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής ως υποψήφια Δήμαρχος.

⦁ Τότε και στην προαναφερόμενη συνάντηση, έλαβα την διαβεβαίωση και από τον κ. Θεοδωρακόπουλο και από την κ. Τοκατλίδη, ότι έχω την αμέριστη στήριξή τους στην περίπτωση που αποφάσιζα εγώ να τεθώ επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα διεκδικούσε την Δημαρχία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με την συμμετοχή και των δυο στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό.
Έτσι και κάτω από αυτά τα γεγονότα έλαβα την απόφασή μου, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2018.

Όσον αφορά την κ. Τοκατλίδη, η έμπρακτη στήριξή της είναι γνωστή και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δηλώθηκε δημόσια και μέσω του τοπικού και ευρύτερου Τύπου.

Σχετικά με τον κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο, από εκείνη την ημέρα της συνάντησης των τριών, μέχρι και μια εβδομάδα πριν την προσχώρησή του στον συνδυασμό του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού και κάθε φορά που του ζητούσα να είναι συνεπής με όσα είχαμε συζητήσει και συμφωνήσει, κυρίως δε να δημοσιοποιήσει την στήριξή του στο πρόσωπό μου και την συμμετοχή του στον δημοτικό μας συνδυασμό, προέβαλε συνεχώς προσχώματα και δυσκολίες, ενώ ήταν εμφανής η αναβλητικότητα με την οποία λειτουργούσε, συνεχίζοντας όμως να με διαβεβαιώνει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να δημοσιοποιήσει την στήριξη και την συμμετοχή του στον συνδυασμό “Χαϊδάρι Αναγέννηση”.

Προφανώς τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος κινούμενος υπόγεια και στο σκοτάδι, προετοίμαζε επιμελώς την προσχώρησή του στο στρατόπεδο του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού, ενώ συνέχιζε να μου “ρίχνει στάχτη” στα μάτια.

Αυτά και μόνο αυτά είναι τα γεγονότα και ο κάθε συμπολίτης μας μπορεί να τα κρίνει και να τα αξιολογήσει.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, όχι μόνο δεν κράτησε τον λόγο του, αλλά ανέδειξε την πολιτική αναξιοπιστία σε κεντρικό χαρακτηριστικό της συνολικής του τακτικής, ταυτιζόμενος με τον πλέον απόλυτο τρόπο με την παράταξη του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού, που ο βασικός της πυρήνας ανήκει στο παλαιό ΠΑΣΟΚ, σημερινό ΚΙΝΑΛ, η στήριξη του οποίου δόθηκε πριν λίγες ημέρες στο πρόσωπο του κ. Ντηνιακού.

Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Με συνέπεια και εκτίμηση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου