Σε όλους μας αξίζει ένα καλός Δήμαρχος – Γράφει η Σοφία Ρόμπολα

Σε όλους μας αξίζει ένα καλός Δήμαρχος, σημειώνει στο σύντομο σχολιασμό της η Σοφία Ρόμπολα , ενώ μεταξύ άλλων αναρωτιέται αν θα έπρεπε να ιδρυθεί σχολή αυτοδιοικητικών στελεχών.

Ακολουθεί το σύντομο αλλά ενδιαφέρον άρθρο

Γράφει η Σοφία Ρόμπολα

Τον ερχόμενο Μάιο, θα κληθούμε να επιλέξουμε τους νέους Δημάρχους της χώρας.

Ανεξαρτήτως προθέσεων και προγραμμάτων, για ένα πράγμα είμαι σίγουρη:
Δεν πρέπει να επιλέξουμε Δήμαρχο – Υπάλληλο κλίκας συμφερόντων, αμφιβόλου νομιμότητας, και φυσικά δεν πρέπει να επιλέξουμε Δήμαρχο που λόγω έλλειψης παιδείας θα ευτελίζει τον πολιτισμό και την ιστορία του κάθε Δήμου.
Μπορώ να καταλάβω την αποχή των νέων και ικανών από τα κοινά. Αυτή όμως η αποχή αναδεικνύει σε θεσμικούς θώκους φαιδρά άτομα. Κι εμείς μετά αρκούμαστε μόνο στο να ασκούμε στείρα κριτική.
Πρέπει να συνεννοηθούν οι ακέραιοι και οι ικανοί και να αφήσουν στην άκρη μικροπολιτικές διαφορές και εγωισμούς.
Σημασία δεν έχει ποιος πάει μπροστά και ποιος θα ακολουθήσει, αλλά σημασία έχει να πάει μπροστά ο κάθε Δήμος.
Το καλό και έμπειρο παλιό θα πρέπει να να βοηθήσει με την εμπειρία του το φρέσκο νέο, καθώς και να το παρακινήσει να ασχοληθεί με τα κοινά.
Αλήθεια μήπως θα έπρεπε να ιδρυθεί σχολή αυτοδιοικητικών στελεχών από την οποία,μέσα από αξιοκρατικές και αντικειμενικές διαδικασίες, θα διακρίνονται οι ικανότεροι;
Επιθυμία μου είναι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές  να κερδίσουν η ακεραιότητα, η συνέπεια, η δημιουργική σκέψη, η κοινωνική αντίληψη και η προσήλωση στο αποτέλεσμα και στην  επικοινωνία.
Να ευχηθώ καλό αυτοδιοικητικό ταξίδι σε όλους τους υποψηφίους και να δώσω μια φιλική συμβουλή: τα χρίσματα τα δίνει ο λαός.
Ρόμπολα Σοφία
Υπ. Οργάνωσης Εκδηλώσεων ΝΟ.ΔΕ Β5 Δυτικής Αθήνας