Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Όταν το 72% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αυτό σημαίνει ότι ο κ.Τσίπρας δίχασε τη χώρα»

Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Όταν το 72% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αυτό σημαίνει ότι ο κ.Τσίπρας δίχασε τη χώρα»

«Η δημοσκόπηση της Metron για το Βήμα δείχνει ότι το 72% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας να διασπάσει τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, κατάφερε να διχάσει, για ένα εθνικό θέμα, τη χώρα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Αντώνη Αντζολέτο και Απόστολο Μαγγηριάδη ο κ. Καμίνης εξέφρασε για τις ευρωεκλογές, την αντίθεσή του με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που επιδιώκει να προσδώσει στις Ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης, είναι αναντίστοιχος  της κρισιμότητας της αναμέτρησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικά σε μία περίοδο αύξησης του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς».

 

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Λοΐζου και την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο μετά τις αποκαλύψεις, ο κ Καμίνης σημείωσε ότι αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για την «απίστευτη προχειρότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την υπόθεση των Ευρωεκλογών, μια κορυφαία αναμέτρηση για το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος  έκανε τον απολογισμό της θητείας του, σημειώνοντας ότι «αφήνουμε μια πόλη καλύτερη από εκείνη που βρήκαμε, με νοικοκυρεμένα οικονομικά, με ανανεωμένες υποδομές, με ισχυρές κοινωνικές δομές και με οικονομικούς πόρους έτοιμους για αξιοποίηση».

 

Όσον αφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο δήμαρχος στήριξε την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ διαφώνησε με τις επιλογές του κ. Μπακογιάννη στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, τονίζοντας ότι «πρόσωπα και πρακτικές που αποδοκιμάστηκαν τόσο το 2010 όσο και το2014 συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό του. Εύχομαι να αποδοκιμαστούν και πάλι» είπε ο κ. Καμίνης.