Γ. Καμίνης: «Η κατάσταση στην οδό Μασσαλίας προκαλεί αποτροπιασμό και δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Με επιστολή του εδώ και δέκα μήνες, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει ζητήσει επιτακτικά σχέδιο αστυνόμευσης

«Η κατάσταση στην οδό Μασσαλίας προκαλεί αποτροπιασμό και δεν μπορεί να συνεχιστεί», δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την ματαίωση για λόγους ασφαλείας , εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καμίνης πριν λίγες ημέρες είχε δεχτεί στο γραφείο του φοιτητές  της Νομικής Σχολής, οι οποίοι του είχαν εκφράσει την ιδιαίτερη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί με το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας.

Χθες ματαιώθηκε εκδήλωση  με φοιτητές, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα EUROPE DIRECT του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου,όταν δεκάδες συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από παρευρισκόμενους στον πεζόδρομο, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, με επιστολή του εδώ και δέκα μήνες, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει ζητήσει επιτακτικά σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή γύρω από τη Νομική, τα Προπύλαια του  Πανεπιστημίου και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που όπως δηλώνει ο ίδιος , βρίσκονται στο έλεος των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών , ενώ έχει καλέσει την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα της δημιουργίας χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, στη λειτουργία των οποίων ο δήμος είναι έτοιμος να συμβάλει.

Ολόκληρη η δήλωση Καμίνη

«Πριν από λίγες ημέρες δέχθηκα φοιτητές της Νομικής Σχολής που μου ζήτησαν να ενώσουμε τη φωνή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας. Χθες, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να μου ανακοινωθεί ότι ματαιώθηκε εκδήλωση με φοιτητές, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα EUROPE DIRECT του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, δεκάδες συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από παρευρισκόμενους στον πεζόδρομο. Έχουν περάσει δέκα μήνες από τότε που, με επιστολή μου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζήτησα επιτακτικά σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή γύρω από τη Νομική, τα Προπύλαια του  Πανεπιστημίου και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο έλεος των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Επίσης, κάλεσα την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα της δημιουργίας χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, στη λειτουργία των οποίων ο δήμος είναι έτοιμος να συμβάλει. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση και δεν μπορεί να συνεχιστεί».