Ξεκίνησε η κατασκευή του 13ου Νηπιαγωγείου στην Πετρούπολη

Ξεκίνησε η κατασκευή του 13ου Νηπιαγωγείου στην Πετρούπολη,που βρίσκεται στην οδό Πηνελόπης & Λαγκαδά, προϋπολογισμού 1.123.000 €.

Το 13ο Νηπιαγωγείο θα αποκτήσει την δική του σχολική στέγη και κατά συνέπεια θα πάψει να λειτουργεί σε δύο ξεχωριστούς και μη κατάλληλους χώρους. “Πιστεύουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί ένα καινούργιο σύγχρονο νηπιαγωγείο για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές”, δηλώνει η δημοτική αρχή.


Με δεδομένο το γεγονός ότι η διαδικασία ανέγερσης είχε σταματήσει τουλάχιστον για 14 μήνες , η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, άσκησε σειρά πιέσεων, τόσο στον ΟΣΚ , όσο και στο Υπουργείο Παιδείας για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

“Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούνται εδώ και χρόνια, εμείς θα αξιοποιούμε κάθε χαραμάδα για να μπορούμε  ότι κάνουμε να είναι προς όφελος των λαϊκών οικογενειών”, τονίζει η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης.

Σε καμία περίπτωση το στεγαστικό πρόβλημα που επικρατεί στα σχολεία δεν λύνεται οριστικά και εξ ολοκλήρου με την ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου, αναμφισβήτητα όμως δίνει μία ανάσα στη σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Σε διαρκή κατεύθυνση διεκδίκησης βρίσκεται η διοίκηση του κ. Σίμου , συνεχίζοντας να διεκδικεί γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, στο ύψος που να καλύπτονται επαρκώς όλες οι σύγχρονες ανάγκες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, ο Δήμος Πετρούπολης προχωρά σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 14 Μάρτη.
Με την ανέγερση του του 13ου Νηπιαγωγείου ανοίγει ο δρόμος για την μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε χώρους άλλων Νηπιαγωγείων (16ο και 17ο) ή είναι εγκατεστημένα σε μισθωμένα κτίρια (8ο και  9ο).