Θετική η ανταπόκριση των πολιτών στη δομή των ΚΕΠ Υγείας Ασπροπύργου

Θετική η ανταπόκριση των πολιτών

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στη δομή των ΚΕΠ Υγείας Ασπροπύργου , με τον Δήμο ως

μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει το πρόγραμμα δημιουργίας και λειτουργίας των δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τα 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και δύναται να σώσει ζωές.

Με τη δομή του ΚΕΠ Υγείας στοχεύουμε στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών μας, παρέχοντας τους την δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έχουμε εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση και πρόσβαση σε ένα νέο αναβαθμισμένο Λογισμικό πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα αποτύπωσης των αναγκών υγείας του πληθυσμού.

Αυτοματοποιημένα, το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του Παχέος Εντέρου, ο Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας, ο Καρκίνος του Μαστού, ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος, το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, ο Καρκίνος του Προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Οστεοπόρωση, η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια και η Άνοια.

Ο δημότης πολύ εύκολα και γρήγορα, από το σπίτι του και εντελώς δωρεάν μπορεί να εγγραφεί στο νέο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register