Δεκαήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων

Δεκαήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό κ. Φωτίου, ο δήμαρχος Αθηναίων , ενώ στην ίδια  επιστολή χαρακτηρίζει τραγική την κατάσταση που επικρατεί στα σημεία που γίνονται δεκτές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ο κ.Καμίνης επισημαίνει την αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του ΚΕΑ του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση και ζητά παράταση 10 ημερών για την προθεσμία εγγραφής για το επίδομα του μηνός Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά:

1.Να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενεργές άδειες παραμονής για πολίτες τρίτων χωρών με δηλωμένη κατοικία στον δήμο Αθηναίων ανέρχονται σε 87.344.

2.Να επεκταθεί το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης των κατοίκων στο δήμο Αθηναίων με νέα σημεία την ευθύνη των οποίων θα αναλάβει το Υπουργείο και

  1. Να ενισχυθούν από το υπουργείο Εργασίας τα επτά σημεία εγγραφής του Δήμου Αθηναίων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ενημερώνει ότι χωρίς αυτές τις ενέργειες, ο δήμος Αθηναίων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των αιτούντων του ΚΕΑ.

Διαβάστε την επιστολή Καμίνη