Νέες βολές εναντίον της Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στο συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ

Νέες βολές εναντίον της Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ , αυτή την φορά στο συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ , της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με θέμα «Για περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση».

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τις προτάσεις μιας Επιτροπής που συγκρότησε πριν δέκα μήνες, αλλά δεν έχει παρουσιάσει την πρότασή της για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Περιορίζεται στη διατύπωση γενικόλογων πολιτικών προθέσεων, που δεν αφορούν τον πυρήνα των ζητημάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή τον ρόλο της στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα, τις αρμοδιότητες και τους πόρους της, την αναβάθμιση του προσωπικού και την οργάνωση των υπηρεσιών της, την καταστατική θέση των αιρετών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης

Για να συμπληρώσει υπογραμμίζοντας «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε έναν ειλικρινή διάλογο που δεν θα είναι προσχηματικός αλλά ουσιαστικός και με κοινό στόχο τη συμβολή μας στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες». 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού με βάση τις αποφάσεις των δύο τελευταίων Συνεδρίων(στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη), έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές επιλογές της νέας μεταρρύθμισης.

Στο συνέδριο, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη είχαν κληθεί και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Π. Κουκουλόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ Γ. Τσιάμης .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχουν κληθεί ως ομιλητές στους κύκλους συζητήσεων η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου και ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Α. Ευθυμίου.