«Η κυβέρνηση όταν οι θεσμοί την εξυπηρετούν τους χρησιμοποιεί, αλλιώς τους υπονομεύει και τους διαλύει»

«Η κυβέρνηση όταν οι θεσμοί την εξυπηρετούν τους χρησιμοποιεί, αλλιώς τους υπονομεύει και τους διαλύει», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης

σχολιάζοντας το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 και τον «Κλεισθένη», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ της φράσης του Μάο «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» και της λαϊκής ρήσης «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Το θέμα είναι σοβαρό και αν σε αυτή την κίνηση των 16 κυβερνητικών βουλευτών υπάρχουν ψήγματα λογικής, τότε αποτελεί μεθόδευση, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη,

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «ο “Κλεισθένης” έχει μια ορατή σκοπιμότητα: να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα. Θεωρεί ότι οι δημοτικές εκλογές είναι ευκαιρία γιατί με την απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έπιασε ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα επιδιώξει να κάνει όσο μπορεί πιο δύσκολη την τοπική διακυβέρνηση και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιδιώξει να ανασυγκροτήσει τις κομματικές οργανώσεις του, που έχουν διαλυθεί σε τοπικό επίπεδο».

«Κακά τα ψέματα, οι δήμοι κράτησαν όρθια τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Οι δήμοι εξασφάλισαν την καθημερινότητα του πολίτη. Οι δήμοι βέβαια μέσα σε όλες τις τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τώρα θα έχουν και πολιτικές δυσκολίες. Τουλάχιστον, ο δήμαρχος είχε μια πολιτική πλειοψηφία στην οποία μπορούσε να στηρίζεται για να υπερβεί τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, τα γνωστά προβλήματα. Φανταστείτε τώρα έναν δήμαρχο που εκλέγεται σε δύο γύρους, δηλαδή έχει μια ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, και να μην έχει ουσιαστικά μια πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ούτε καν ένα “κατώφλι” τρία ή πέντε τοις εκατό πλαφόν στην εκπροσώπηση δεν βάζουν», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και τόνισε: «το να διαλύσεις, να “κονιορτοποιήσεις” την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει και τεράστιο θεσμικό κόστος αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια εργαλειακή αντίληψη για τους θεσμούς. Αυτό το έχει αποδείξει. Στο βαθμό που την εξυπηρετούν, τους χρησιμοποιεί. Στο βαθμό που δεν την εξυπηρετούν, τους υπονομεύει και τους διαλύει».