Λαμπαδηδρομία Μνήμης για τη Θυσία των 200 κομμουνιστών του Μπλοκ 15

Λαμπαδηδρομία Μνήμης για τη Θυσία των 200 κομμουνιστών του Μπλοκ 15 , την Πρωτομαγιά του 1944 , διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου σε ένα διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, τιμώντας την ιστορία της πόλης πραγματοποιεί και φέτος, διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής, στην μνήμη των 200 κομμουνιστών πατριωτών που μεταφέρθηκαν από το Μπλόκ 15 και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, διοργανώνεται συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα. Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 7 Μαΐου και θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, του σκοπευτηρίου Καισαριανής.
Η συνολική διαδρομή είναι 13 χλμ., οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Χίου – Στρ. Καραϊσκάκη – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Νίκης – Φιλελλήνων – Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου – Γρηγορίου Θεολόγου – Κουκουτζά – Ηρώων Σκοπευτηρίου.

Σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής στο θυσιαστήριο της Καισαριανής (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2132047236 και 2132047254).

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 14 ετών.

“Η συμμετοχή σας συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας.”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου

Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση.