Με ένα λουλούδι «ανθίζει» η Τρίτη Ηλικία στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με ένα λουλούδι «ανθίζει» η Τρίτη Ηλικία στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη , όπου νεογέννητα λουλούδια προερχόμενα από το φυτώριο του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φτάσουν στα σπίτια μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι Διευθύνσεις Τρίτης Ηλικίας-Ισότητας και Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου. Η δράση με τη διανομή των φυτών θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Πέντε χιλιάδες μέλη των ΚΑΠΗ σταδιακά και σε διάρκεια ενός έτους θα παραλαμβάνουν από τους εργαζόμενους το συμβολικό δώρο του Δήμου, που μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και ζωής. Οι αυλές των σπιτιών θα γεμίσουν με άνθη, μυρωδικά φυτά, βότανα και δενδρύλλια, που γεννήθηκαν από σπόρους ή μοσχεύματα στο Δημοτικό Φυτώριο.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Μπροστά σε μια επιδημία που έχει ανατρέψει την κανονικότητα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός στις ευπαθείς ομάδες και τις εμψυχώνει, περιορίζοντας την κοινωνική απομόνωσή τους. Με μια συμβολική κίνηση τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας με ένα λουλούδι. Στην ήδη περιορισμένη κοινωνική ζωή των ατόμων Τρίτης Ηλικίας προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε όσο στον δυνατόν μια ανεξάρτητη διαβίωση Απέναντι στα συναισθήματα του φόβου και της μοναξιάς προτάσσουμε το αίσθημα της ασφάλειας και της αισιοδοξίας.». Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάλληλοι του Δήμου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη των ΚΑΠΗ θα αφήνουν τα φυτά στην εξώπορτά τους σε συγκεκριμένο χρόνο και σε κατανεμημένα οικοδομικά τετράγωνα ανά ΚΑΠΗ.