Τώρα να παρθούν μέτρα για τα σχολεία , ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Τώρα να παρθούν μέτρα για τα σχολεία , ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου , ενώ χαρακτηρίζει συνένοχη την διοίκηση Παχατουρίδη , στο διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων , όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά .

H Διοίκηση Παχατουρίδη φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση των σχολικών μονάδων, για την παρακράτηση των χρημάτων της Α’ και το κουτσούρεμα της Β’ δόσης που έπρεπε να έχουν αποδοθεί πριν μήνες στα σχολεία.

Η καθυστερημένη απόδοση κάποιων χρημάτων μετά την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών δεν αναιρεί αυτή την πραγματικότητα.”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου επισημαίνει ότι αν δεν παρθούν τώρα μέτρα, αν ο Δήμος δεν διεκδικήσει αλλά συνεχίσει την ίδια πολιτική στη γραμμή της κυβέρνησης τότε από Σεπτέμβρη τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Η κάλυψη των αναγκών των σχολείων δεν μπορεί να περιμένει.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση :

Ο Δήμος Περιστερίου με τη γνωστή διοίκηση Παχατουρίδη

χρωστάει και “της Μιχαλούς”

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος χρωστάει:

 • σχεδόν σε όλα τα σχολεία τα χρήματα από τα κυλικεία (πχ 9ο, 30ο Δημοτικό)

 • δαπάνες για επισκευές που πληρώθηκαν από τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (π.χ. 30ο Δημοτικό βλάβη από διαρροή υπερχείλισης του καλοριφέρ της τάξης των 2500 €)

 • χρήματα από την κρατική επιχορήγηση για τα τμήματα ένταξης (πχ 41o, 6o Δημοτικό)

 • τα αντίστοιχα χρήματα σε όσα σχολεία είχαν ΔΥΕΠ

Η πολιτική κυβέρνησης- Διοίκησης συνηγορούν στο κλείσιμο μονάδων και βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία σχολείων

 • Η μέχρι στιγμής τακτική του Δήμου με μεταφορά των καθαριστριών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφήνει ακάλυπτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι 30 Ιουνίου. Οι απαντήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου ότι «δεν χρειάστηκε» να κάνει καμία νέα σύμβαση προσωπικού καθαριότητας καθώς οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων καλύπτονται πλήρως με αύξηση των ωρών εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών (!!!) δείχνουν τι θα ακολουθήσει από Σεπτέμβρη. Μήπως ετοιμάζουν εργολάβους και ιδιωτικοποίηση;

 • Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επαπειλούμενο κλείσιμο του 28ου Δημοτικού Σχολείου αφού τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να λύσουν το κτιριακό.

 • Σε αρκετά σχολεία έχουν μπει μετρητές και το φυσικό αέριο είναι έξω από την πόρτα του σχολικού κτιρίου. Εδώ και πάνω από 8 μήνες εκκρεμεί η εγκατάσταση του μέσα στα σχολεία με ευθύνη του δήμου. Γιατί ο Δήμος δεν προχωράει την εγκατάσταση; Από ποιον θα πληρωθεί αυτή η εγκατάσταση; Μήπως ετοιμάζονται να πάρουν πάλι τα κονδύλια από τις σχολικές επιτροπές, οι οποίες είναι ήδη μείον;

Διεκδικούμε:

 • να μην κλείσει κανένα σχολείο ή σχολική μονάδα. Να αποκτήσει το 28ο Δημοτικό Σχολείο δικό του σύγχρονο και ασφαλές κτίριο

  να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών με πρόσληψη και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου μόνιμ

 • ου βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σχολικοί τροχονόμοι, φύλακες, νοσηλευτικό προσωπικό) σε κάθε σχολείο.

 • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, την απόδοση σε όλα τα σχολεία των χρημάτων που τους αναλογούν και την επιστροφή όσων τους παρακρατήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.