Πολιτική Πολιτιστική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Μπλόκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

Πολιτιστική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Μπλόκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, οργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου , στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς , τιμώντας τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές που φυλακισμένοι στο Χαϊδάρι , οδηγήθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιστορικό χώρο του Μπλοκ 15 το Σάββατο 6 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή του Μ. Ανδρουλιδάκη και της Ρ. Αντωνοπούλου.

Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηδρομία τιμής και μνήμης με έναρξη από το Μπλόκ 15.

Παρόμοιες εκδηλώσεις οργανώνονται και στον Δήμο Καισαριανής.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου αναφέρει : 

“Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου τιμούν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ‘44 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας. Ήταν κάποιοι μόνο από τους 600 κομμουνιστές Ακροναυπλιώτες που είχαν φυλακιστεί από τη Δικτατορία Μεταξά και παραδοθεί στους γερμανούς κατακτητές. Ήταν κάποιοι μόνο από τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση.
Ο φετινός εορτασμός έχει την δική του βαρύτητα καθώς στην ευρύτερη περιοχή όλα μυρίζουν μπαρούτι. Οι πόλεμοι για τον έλεγχο των δρόμων του εμπορίου και των ενεργειακών πηγών σε Μαύρη Θάλασσα, Μέση Ανατολή, Κύπρο και Β. Αφρική μαίνονται. Χιλιάδες οι ροές των ξεσπιτωμένων. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο λαός μας πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του για τη ζωή που του αξίζει, για να μην παλέψει κάτω από ξένη σημαία. Να καταδικάσει τον εθνικισμό, να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Με αυτά τα συνθήματα καλούμε όλο το λαό της πόλης μας, τους γονείς με τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τις πολιτικές – πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του 2ημέρου 6&7 Μάη.

Σάββατο 6 Μάη

ΧΑΪΔΑΡΙ
18:00 Πολιτική Πολιτιστική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Μπλόκ 15
Πολιτιστική Εκδήλωση με τη συμμετοχή του Μ. Ανδρουλιδάκη και της Ρ. Αντωνοπούλου

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
18:30 Αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη μέσα στο Σκοπευτήριο
20:30 Μουσική Εκδήλωση στο Σκοπευτήριο με τους Υπεραστικούς

Κυριακή 7 Μάη
ΧΑΪΔΑΡΙ
9:30 Λαμπαδηδρομία τιμής και μνήμης. Έναρξη από το Μπλόκ 15

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
9:30 Συγκέντρωση στο Παλιό Δημαρχείο και Πικετοφορία προς το «θυσιαστήριο της λευτεριάς»
11:00 Υποδοχή Λαμπαδηδρόμων και εκδήλωση τιμής στο χώρο του μνημείου
19:00 Ανοιχτό μάθημα Ιστορίας με θέμα: «Από τον 1ο στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο» στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης από τον καθηγητή ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργο Μαργαρίτη”