Ομάδα αυτογνωσίας στο Περιστέρι

Ομάδα αυτογνωσίας με βάση την μουσική, τον ελεύθερο συνειρμό και το παιχνίδι οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου.

Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και βοηθάει στην έκφραση συναισθημάτων, στην προαγωγή της επικοινωνίας, στην προώθηση της ευημερίας.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ., Δημοτική Σύμβουλος Ουρανία Ν. Σαγιάκου ενημερώνει ότι στην Ομάδα μπορεί να συμμετέχει κάθε μέλος της τοπικής κοινότητας από 20-60 ετών. Βασικό κριτήριο είναι η αγάπη του για τη μουσική, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η γνώση της.

Οι τεχνικές που θα ακολουθηθούν αφορούν σε αυτοσχεδιασμούς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στο τραγούδι, στη σύνθεση μουσικών κομματιών, στη ζωγραφική, στο παραμύθι κλπ.

Στόχος αποτελεί η επαφή με τον εαυτό μας και η σύνδεσή μας με τους άλλους.

Συντονίστρια της Ομάδας θα είναι η κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια,

Επιστημονικά Υπεύθυνη Οδοιπορικού σε συνεργασία με τον κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη, Μουσικοπαιδαγωγό.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν έως δεκατέσσερα (14) άτομα, δημότες Περιστερίου. Θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Οδοιπορικού (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι-περιοχή Τσαλαβούτα, κοντά στη στάση Μετρό, Άγιος Αντώνιος). Θα ξεκινήσει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί σε έντεκα (11) συναντήσεις (μια ανά δεκαπενθήμερο).

Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι μιάμισης (1,5) ώρας (17.00 έως τις 18.30).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση στο email του Οδοιπορικού kp.odiporiko@yahoo.gr ή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2105786888 έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τη συμμετοχή τους στην ομάδα μέχρι και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.

Όλες οι δράσεις του Οδοιπορικού υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888, φαξ 2105723734 και email kp.odiporiko@yahoo.gr