Δυο Πάρκα Σκύλων στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Δυο Πάρκα Σκύλων στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη και συγκεκριμένα στον χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, έχει δημιουργήσει ο Δήμος , όπως σχετικά ενημερώνει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Ιωακειμίδης .

«Επιδίωξή μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας τόσο εκείνων που έχουν ζώα όσο και των άλλων που δεν έχουν. Γι’αυτό το λόγο και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε διαμορφώσει έως σήμερα δυο Πάρκα Σκύλων στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας .

Μ’αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε αισθητά η παρουσία των ζώων σε παιδικές χαρές και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η κοινωνικοποίησή τους σε έναν χώρο προστατευόμενο χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν και άλλα Πάρκα Σκύλων και στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη» , επισημαίνει ο Δήμαρχος .

Ακόμη και με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη και εκπροσώπων του ΔΙΚΕΠΑΖ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού δράσεων ανάμεσα στους δυο φορείς (Επιτροπή και ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η περισυλλογή των αδέσποτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή εκτός από εκπροσώπους του Δήμου απαρτίζεται από μέλη φιλοζωικών σωματείων, κτηνίατρο και εκπαιδευτή σκύλων.

Στο πρόγραμμα του κοινού σχεδίου δράσης εντάσσεται η περισυλλογή, η σήμανση ,η στείρωση, ο εμβολιασμός, η θεραπεία από τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς και η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον δεν υιοθετηθούν.

Που βρίσκονται τα πάρκα

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ)
Κύπρου και Αμυραδάκη
Ώρες λειτουργίας: 07.30- 20.30

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (Χώρος πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης)
Βουρνόβα και Αναλήψεως
Ώρες λειτουργίας: 07.30-20.30