Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσορίζει την απόφαση να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος το 2022 στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσορίζει την απόφαση να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος το 2022 στην Αθήνα

 «Η Αθήνα, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τη διεκδίκηση της κορυφαίας διοργάνωσης, καλωσορίζει ένα ακόμη μεγάλο συνέδριο και συγχαίρει τον καθηγητή Αστροφυσικής, ακαδημαϊκό, δρ. Σταμάτη Κριμιζή, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία, που αποτελεί ευκαιρία για την πρωτεύουσα και έμπρακτη αναγνώριση του κύρους του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, για να συνεχίσει λέγοντας :

«Η Αθήνα με την επιτυχία αυτή βρίσκεται όχι μόνο στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων αλλά αποδεικνύει ότι συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στον συνεδριακό τουρισμό» ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι «το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών (ACVB) του δήμου Αθηναίων θα συνεχίσει τη σκληρή και συστηματική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Το διεθνές συνέδριο της COSPAR #COSPAR2022 έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως Ολυμπιάδα του Διαστήματος και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική ήπειρο. Στο Συνέδριο της Αθήνας αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 4.000 διεθνώς αναγνωρισμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών διαστημικών οργανισμών, καθώς και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως, εταιρίες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας, οι οποίες θα συμμετάσχουν με εκθεσιακά περίπτερα.

 

Η υποψηφιότητα της χώρας μας για το 2022 προετοιμάστηκε από το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, που θα λειτουργήσει ως οικοδεσπότης του Συνεδρίου. Η διεκδίκηση υποστηρίχθηκε ενεργά από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Τουρισμού, τον δήμο Αθηναίων και σχεδόν από το σύνολο των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας.