Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αν. Μπομπολάκη

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αν. Μπομπολάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνη για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.

Η κ. Μπομπολάκη επισήμανε την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας για τα ζώα, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου, ωστόσο έθεσε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κάποια προβλήματα στο θέμα της εκπροσώπησης των φιλοζωικών οργανώσεων στην επιτροπή διαβούλευσης για το νόμου, που έχει συστήσει το υπουργείο.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως βούληση όλων των Δήμων της χώρας είναι να  επιλυθεί το θέμα των αδέσποτων ζώων, επικαλούμενος τις συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου, που έχει ήδη καταθέσει η ΚΕΔΕ.

Παράλληλα διατύπωσε την πρόθεσή του να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη λύση για το ζήτημα.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε η διοργάνωση, στα τέλη του χρόνου, κοινής εκδήλωσης με επίκεντρο το ζήτημα της προστασίας των ζώων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Απαιτείται ένα  Εθνικό Σχέδιο και μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ζώα προκειμένου η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών  που δεν έχουν αδέσποτα  και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε την περαιτέρω εκπροσώπηση των φιλοζωικών οργανώσεων στην επιτροπή διαβούλευσης, του υπουργείου.

Για τη  ΚΕΔΕ είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η θέσπιση και η υλοποίηση των προτάσεων που περιέχονται στα ψηφίσματα που έχουν βγει βάσει σχετικών ομόφωνων αποφάσεων του Διοικητικού Συνεδρίου της Ένωσης».