Όχι πεζόδρομοι στα χαρτιά, αλλά πραγματικοί πεζόδρομοι

Όχι πεζόδρομοι στα χαρτιά, αλλά πραγματικοί πεζόδρομοι γίνονται από την 1η Απριλίου , ύστερα από απόφαση του Δήμου Αθηναίων,στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τους οποίους και αποδίδει στους πεζούς, οι οδοί Βύσσης και Καϊρη, οι οποίες είναι κάθετες  στην οδό Αθηνάς.

Οι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Δεν θα υπάρχει πρόσβαση προς την οδό Αθηνάς από την οδό Πραξιτέλους.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

Η ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις έχει ξεκινήσει, η συζήτηση είναι παραγωγική, με θετικό πρόσημο για την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.