Την Πέμπτη, 7-9-2017 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής – Τα θέματα

Την Πέμπτη, 7-9-2017 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής .

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ζωγράφου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 2.380.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις οδών του Δήμου Καισαριανής», συνολικού προϋπολογισμού 399.996,10 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Βελτίωση-συντήρηση οδών Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα και λοιπές εργασίες συντήρησης του γηπέδου καλαθοσφαίρισης ¨ΦΟΙΝΙΚΑ¨ στον Πειραιά», συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου στο Ο.Τ. 11 στη θέση «Βαλαρία» της Δ.Κ. Μάνδρας» συνολικού προϋπολογισμού 785.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 319.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σαλαμίνας για την κατασκευή του έργου “ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” συνολικού προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (Βρυξέλλες, 9-12 Οκτωβρίου 2017)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για έκδοση ΑΕΠΟ των έργων α) ΓΜ 400kV Αργυρούπολη – Κουμουνδούρου (Τμήμα Παραλλαγής από ΑΡΚ 64Ν – ΑΡΚ 68ΝΑ) και β) ΓΜ 400kV ΚΥΤ Παλλήνης – ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου (Τμήμα Παραλλαγής από ΠΑΣ 25Ν – ΠΑΣ 29ΝΑ).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του εργοστασίου υαλουργίας της εταιρείας Ν. Θ. ΚΑΚΚΟΣ Α.Ε. – ‘’ΒΙΟΚΕΦ’’ που λειτουργεί στο 26ο χλμ. της οδού Βάρης – Κορωπίου (περιοχή ΒΙ.ΠΑ) στο Δήμο Κορωπίου της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του εργοστασίου παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος και προϊόντων εκ τσιμέντου της εταιρείας «ΠΡΕΜΙΞ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ», που βρίσκεται στο 17ο χλμ. της Λεωφ. Αθηνών – Σπάτων, στη θέση «ΚΑΛΑΜΑ» του Δήμου Παλλήνης Αττικής στην Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του εργοστασίου παραγωγής απορρυπαντικών και σάπωνος με «χημική μετατροπή» της εταιρείας Ι. & Κ. Κωνσταντινίδης που λειτουργεί στη θέση «Φάκα» του Δήμου Ασπροπύργου στην Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για τη λειτουργία του εργαστηρίου παραγωγής φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής, ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικών & καλλυντικών προϊόντων, της εταιρείας «ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΧΡ. ΣΙΚΑΛΙΑΣ», που βρίσκεται επί της οδού Κυκλαμίνων 7 του Δ. Περιστερίου Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την έγκριση Π.Ο. της νέας δραστηριότητας «Εμπορική αποθήκη – κέντρο αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων χωρίς ψύξη» της εταιρείας «ΠΡΟΚΤΕΡ ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.», που θα εγκατασταθεί σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη θέση Κύριλλος του Δ. Ασπροπύργου

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)