«Προαγωνιστικός Έλεγχος Πρόληψης Υγείας Αθλητών (ΠΡ.Ε.Π.Υ.)»

«Προαγωνιστικός Έλεγχος Πρόληψης Υγείας Αθλητών (ΠΡ.Ε.Π.Υ.)», ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 , στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής , με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη προς όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής του Θριασίου Πεδίου .

Στη συνάντηση το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Ο. Κ. Ελευσίνας, κ. Αντώνης Μπαλάφας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις, με στόχο την αξιοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, για την πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ ελέγχων στους αθλητές των συλλόγων της περιοχής.

Οι δομές αυτές είναι το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, το Κέντρο Προστασίας Μάνας – Παιδιού και Εφήβων του Δήμου Ελευσίνας και το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας και στόχος είναι η πρόληψη, έτσι ώστε οι αθλούμενοι ανεξαρτήτως αθλήματος να υποβάλλονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Στην συνάντηση – εκτός των εκπροσώπων 25 αθλητικών συλλόγων – συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Ελευσίνας, κ. Γ. Κοροπούλης, η εκπρόσωπος του Κέντρου προστασίας Μάνας – Παιδιού και Εφήβων και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ελευσίνας, κα. Μ. Αντωνάρα.